• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

"Biz sürecin ilerlemesini istiyoruz"

"Biz sürecin ilerlemesini istiyoruz"
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı süreciyle ilgili isim tartışmalarının kendileri için bittiğini belirterek, “Biz sürecin ilerlemesini istiyoruz, katkı sunmak istiyoruz.

Demirtaş, Taksim Hill Otel’de katıldığı “Marmara Bölgesi Alevi Diyalog Toplantısı” öncesi basın mensuplarının İmralı süreciyle ilgili sorularını yanıtladı. Heyet İmralı’ya gidip geldikten sonra kapsamlı bir değerlendirme yapacaklarını dile getiren Selahattin Demirtaş, “Arkadaşlarımız gidip geldikten sonra kapsamlı değerlendirme yapacağız. İsim tartışması, heyet tartışması bizler açısından uzun süredir bitmiş, noktalanmış bir tartışmaydı.

Biz sürecin ilerlemesini istiyoruz, katkı sunmak istiyoruz. İktidarın yürüttüğü tartışmayı geri, son derece zorlayan bir tarz olarak değerlendirdik. Bizler katkı sunmaya çalışıyoruz. DTK olarak başından beri sürecin önü açılsın diye uğraşıyoruz, gayret sarf ediyoruz. Bütün bu çabalarımız zannediyorum toplum tarafından görülüyor, takdir ediliyor. Başbakan’ın ısrarla süreci tıkayan tutumuna, üslubuna, diline, yaklaşımına rağmen barış kanallarının yollarını genişletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Anket tartışmalarının sorulması üzerine ise Demirtaş, “Bu iş anketlerle yürüyecek bir iş değil. Yüzde 99 barışa karşı olsa barışı savunmamamız mı gerekir? Barış evrensel bir ilkedir. Başbakan’a tavsiyemiz şu; barışı gerçekleştirene kadar bu anket işinden vazgeç derim ben. Her gün anketlere bakıp, politika yapıp, söylemini buna geliştireceğin yere ilkesel bir duruşu sergileyerek anketlere, oy oranlarına, partilerimizin bu süre zarfındaki destek oranına bakarak bu süreci yürütemeyiz. Biz bu nedenle anketlere bakmak yerine, insanların yüreğine, gözlerine bakmayı tercih ediyoruz. İnsanlar barış istiyorlar, yüreklerinden barış çığlıkları haykırıyor. Partimiz bütün zorlukları göğüsleyerek, fedakarlıklar yaparak yürüyor.

Oy oranı veya destek oranı bu açıdan çok önemli değil. Başbakan da keşke anketleri bir kenara bırakarak konuşmayı başarabilse diye düşünüyorum” dedi. Demirtaş, gidecek heyetle ilgili sorular üzerine ise, “Politikacılar olayın politik yanını nasıl bir kenara bırakabilirler? Partimizde politika yapan herkes meseleye politik bakmak zorundadır, bu bizim görevimizdir. Hiçbir şekilde milletvekillerimiz, eş başkanlarımız arasında bir ayrım yoktur.

Hiç kimse de bu ayrımı bize dayatamaz. Böyle varmış gibi gösterenler de kendilerini yanıltmış oluyorlar. Oraya giden her arkadaşımız politik bir amaçla gidiyordur. Tabi ki her milletvekili arkadaşımız bu süreci Öcalan’la tartışmak, yüz yüze görüşmek isterdi. Ama bu giden arkadaşlarımız açısından da, gitmeyen arkadaşlarımız açısından da aynı sorumluluktur, aynı fedakarlıktır” şeklinde konuştu. Kaynak (İHA)

Bu haber toplam 2600 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim