• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

BİZİ TAKİP EDİP SONRA DA TARADILAR

BİZİ TAKİP EDİP SONRA DA TARADILAR
Hakkari`nin Çukurca ilçesi Çığlı köyü istikametinden Şırnak`a giden ve içinde 2 kişinin bulunduğu minibüs kimliği belirsiz kişiler tarafından silahla tarandı.

Hakkarihabertv.com  Daha sonrada araçta inen uzun saçlı ve sakalı kişiler 2 köylüyü tartaklayarak hastanelik ettiği belirtildi.

Başlarından geçen olayı Hakkarihabertv.com`a anlatan evli ve 7 çocuk babası Fetih Ölmez (37) ölümden nasıl kurtulduklarını anlattı. Fetih Ölmez,"Ben ve aynı köyden arkadaşım Sefer Encu, Çukurca ilçesi Ormanlı köyünden Çığlı köyü üzerinden Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Andaç köyüne minibüsle gidiyorduk. İkimizin içinde bulunduğu minibüsü Sefer Encü kullanıyordu. Bizim aracımızı Çığlı köyünden itibaren bir sivil araç takip etti. Aracın geçmesi için sinyal verdik. Fakat bizi takip etmeye devam etti. Yolumuza devam ettik..

Çukurca-Şırnak karayolu Serbestan Karakolu`ndan geçtikten 300 metre sonra 4 ayrı noktadan bize ateş açıldı. Hemen akabinde ise arkamızda bizi takip eden sivil araçta bize ateş açmaya başladı. Biz de korkudan durmayarak yolumuza devam ettik. Hakkari sınırını geçerek Şırnak sınırına girdik. Akşam saat 21.00-22.00 sıralarında Suvara Kutra Geçidi`nin ilk virajında bizi takip den aynı araçtan içinde bulunduğumuz aracın lastiklerine ateş açınca durduk. Sivil araçta inen 6 kişi araçtan inerek bize bağırarak `Araçtan inin, ellerinizi kaldırın yere yatın, üstünüzü çıkarın` dediler. Bu şahısların üzerinde askeri silah olan G-3`ler vardı. Daha sonra da silah dipçikleri ile bizi tartakladılar. `Nereye gidiyorsunuz` dediler, biz de `Andaç köyündeki evimize gidiyoruz` dedik. O sırada son duamızı etmiştik. Bunlar kesin bizi öldürürler diye düşünmüştük. Bu sivil kişilerden bir tanesi bizim minibüs kullandı. Diğerleri de bizi sivil araçlarına bindirdi. Bizi Serbestan Karakolu`na doğru yola çıktık. Karakol da sabahladık. Daha sonra da bizi Çukurca Adliyesi`ne çıkarttılar. Savcıya "Biz köyümüze gidiyorduk. Aracımızı ateş açıldı sonrada sivil kişiler araçtan inip bizi tartakladılar" diyerek davacı olduk. Savcı da "Tartaklama hakkınız yok neden bu hale getirdiniz" diye o kişilere sordu. Mahkemede serbest bırakıldık. Savcı bize Hakkari`ye göndererek darp raporu almamızı istedi. Benim burun kırık, sağ gözünde görme bozukluğu var, serçe parmağında kırık var. Sefer Encü, isimli arkadaşımın ise kafasını iki yerden kırmış. Bizler fakir insanlarız, köyümüzde tarım ve hayvancılık ile uğraşarak ailemizi geçimini sağlıyoruz" dedi.

O SİVİL KİŞİLER BİZİ TEHDİT TELEFONLARI AÇIYOR
Araçlarına olay akşamı ateş açan sivil kişilerin kendileri telefonla arayarak `Uzlaşalım` dediklerini anlatan Fetih Ölmez "Bize `Davacı olmayın, olayı kapatalım` diyorlar. Bu sivil kişilerin uzun saçlı sakallı ve ellerinde G-3 marka silah bulunuyor. Biz ölümle burun buruna yaşadık bizleri bu hale getiren o kişilerden davacıyız. Suç duyurusunda bulunacağız. Zaten mahkemede de gereğini söyledik. Bizim başımıza gelenler Allah kimsenin başına getirmesin. Aracımız halen Serbestan Karakolu`nun önünde bulunuyor. Araç kullanılamaz hale gelmiş ve yaklaşık 100 yakın mermi isabet etmiş" şeklinde konuştu. Ayrıca ellerindeki darp raporunu gösteren Ölmez, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

 RESMİ KAYNAKLAR AÇIKLAMA YAPTI

 Resmi kaynaklar ise,”Söz konusu olay akşam saatlerinde gelişti. 73 AD 679 plakalı araçta iki kişi vardı. Askeri noktada yakalanacaklarını anladıkları için askerin üzerine aracını sürerek kaçmaya başladılar. Askerler aracı durdurmak için tekerleklerine ateş açtı. Aracın tekerlekleri patlayınca araç durdu. Şahıslar araçtan inerek gözaltına alınmamak için askerlere direndiler. Direnme sırasında çıkan arbede sırasında hem askerler hemde şahıslar hafif yaralandı. Şahıslar sabah adliyeye çıkartılarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Rapor almaları içinde Hakkari'ye gönderildiler. Orantısız güç kullanma yok. Araçta 21 bin paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. Mahkeme kararı ile sigara ve araç kaymakamlığa teslim edilmiştir. Araca 100 kurşun değil 2 kurşun isabet etmiştir” denildi. Yakalanan 21 bin paket sigaranın ise piyasa değerinin 100 bin TL olduğu belirtildi.

 

Bu haber toplam 5508 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Doğaseverler Han yaylasında!28 Haziran 2024 Cuma 16:27
  • Çukurca'da Park halindeki bir araç alev aldı27 Haziran 2024 Perşembe 13:08
  • Çukurca'da yılanların dansı24 Haziran 2024 Pazartesi 16:37
  • Azerbaycan’dan Çukurca dağlarına uzanan vatan nöbeti22 Haziran 2024 Cumartesi 11:12
  • Kazan Vadisi’nde foto safari hazırlığı06 Haziran 2024 Perşembe 10:57
  • Çukurca’da çeltik mesaisi başladı01 Haziran 2024 Cumartesi 09:47
  • Çukurca'da kayıp yaşlı vatandaş bulundu31 Mayıs 2024 Cuma 11:05
  • Çukurca'da masa tenisi kursuna ilgi15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:25
  • Bayraktaroğlu'ndan Çukurca'ya ziyaret11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:36
  • Vali Çelik "Seyir terasında Çukurca'ya hayran kaldı"10 Mayıs 2024 Cuma 10:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim