• BIST 10174.38
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Bölge baroları Hakkari’de incelemelerde bulundu

Bölge baroları Hakkari’de incelemelerde bulundu
Hakkari’nin Oğul köyünde SİHA hava aracının yapmış olduğu müdahale sonucunda 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve 3 kişinin yaralandığı olaya ilişkin incelemelerde bulundu.

31 Ağustos tarihinde Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)’nın müdahalesi neticesinde Hakkari’nin Oğul köyünde bir kişinin yaşamını yitirdiği ve 3 kişinin yaralandığı olaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Hakkari’ye gelen Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, Van Baro Başkanı Murat Timur ve Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Hakkari Barosunda heyet adına açıklamalarda bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen. 31 Ağustos günü Hakkari’nin Oğul (Talê) köyüne Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) hava aracının yapmış olduğu müdahale neticesinde yaşamını yitiren ve yaralanan kişilerin sivil olup olmadığı veya bir insan hakkı ihlalinin oluşup oluşmadığı yönünde çok ciddi bir tartışmanın gündeme geldiğini söyledi.

Özmen,” Bu tartışma ve günden insan hakları ihlali ötesinde siyasetin konusu haline geldi. Biz burada gözlem ve tespitlerde bulunmak üzere Diyarbakır, Van ve Hakkari baroları olarak bir heyet oluşturarak Hakkari’ye geldik. Biz Hakkari Valisi, Cumhuriyet Başsavcılığı ve yaşamını yitiren Mehmet Temel’in ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra olayda yaralanan ve cezaevinde tutuklu bulunan İbrahim Sak ve Musa Tarhan ile görüşerek olaya ilişkin bilgiler aldık.

Halen hastanede yatmakta olan 4’üncü yaralımız İsmail Aydın ile de görüşme talebinde bulunduk. Ancak Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturma savcısı dosyada kısıtlılık ve gizlilik kararı bulunduğunu beyan ederek görüşme talebimize onay vermedi. Bu nedenle İsmail Aydın ile görüşemedik.

Biz heyet olarak gözlem, tespit ve önerilerimizi çok kısa bir tarihte raporlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Tartışmaları nihayete erdirmek amacıyla da olsa çok kısa bir bilgi vermek istiyoruz. Dört vatandaşımızın aileleriyle görüştük. Hakkari halkı ve esnafıyla görüştük.

Dördünün de Hakkari’de ikamet ettiği, evli oldukları, çocuklarının olduğu, tesisatçılık, kebapçılık gibi benzeri işlerde çalıştıkları, yani gündelik hayatlarında Hakkari’de süren sivil vatandaşlar olduğu yönünde bir izlenim edindik.

Bir diğer önemli hadise de biz Hakkari valisi ile yaptığımız görüşmede yaşamını yitiren Mehmet Temel, İsmail Sak, Musa Tarhan ve İsmail Aydın’ın aslında birer sivil vatandaş olduklarını ve o gün kani reş olarak tabir edilen mevkide bir piknik amacıyla bölgede bulundukları yönünde bir izlenim edindik. Çok kısa bir tarihte raporlarlarımızı basın aracılığıyla kamuoyuna açıklayacağız” diye konuştu. İHA

Bu haber toplam 2585 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim