• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Bozdağ barış sürecine sahip çıkın

Bozdağ barış sürecine sahip çıkın
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinin artık halka mal olduğunu söyledi.
Hakkari ziyareti kapsamında çarşı merkezindeki vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Bozdağ, yoğun ilgiyle karşılaştı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bakan Bozdağ, halkın sorun ve sıkıntılarıyla da yakından ilgilendi. Cezaevinde çocukları bulunan bazı ailelerle yakından ilgilenen Bakan Bozdağ, kendilerine yardım söze verdi. 5 çocuğu cezaevinde bulunan Ahmet Ertunç ise, Bakan Bozdağ’dan çocuklarının serbest bıkılmasını istedi. Bozdağ ise, kendisine ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak ellerinde geleni yapacaklarını söyledi.
 
"JİYAN ÖNER HASTA BABAMI SERBEST BIRAKIN"
Son günlerde basında sürekli gündeme gelen hasta tutuklu Necman Öner’in kızı Jiyan Öner de, babasının hasta olduğunu ve gün geçtikçe ölüme gittiğini ifade ederek, Bakan Bozdağ’a babasının sağlık raporlarını bir dosya halinde vererek serbest bırakılması talebinde bulundu.
 
Ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Bozdağ, burada partililere hitap etti. Türkiye’de barış süreci için çok ciddi adımların atıldığını söyleyen Bakan Bozdağ, hükümet olarak tek arzularının Türkiye’de barışın hakim olduğu, şiddetin olmadığı ve herkesin barış, huzur içerisinde olmasıdır. Dilin üzerindeki yasakların kalktığını, önemli reformlar gerçekleştiğini ifade eden Bozdağ, Türkiye’de dile dair herhangi bir yasak olmadığını vurguladı. Bakan Bozdağ, “Bütün kapılar açılmış, özel eğitimle anadil eğitiminin önü açılmıştır. Öğretmen atamaları yapılmış, dile dair bütün yasaklamaları hükümetimiz kaldırmıştır. Vatandaşlarımızın isteği neyse onu hayata geçirecek adımlar attık” dedi.
  
“BARIŞ SÜRECİNDE DOĞRU YOLDAYIZ”
Barış sürecinde doğru yolda olduklarını söyleyen Bozdağ, “Bizim hükümetimiz döneminde ilk defa çözüm, barış diye bir yasa çıkarttık. Bu işin yasasını aynı zamanda anayasa içerisinde çerçevelendirmiş olduk. Şimdiye kadar hükümet tarafından bir devlet politikası olarak sürdürülen çözüm süreci, bu yasalarla beraber millet politikasına dönüşmüştür. Artık çözüm millet ile beraber var olmuş durumdadır.
 
30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde vatandaşlarımız hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımıza karşı desteklerini göstermişlerdir. Burada milletten aldığımız mesaj, ‘çözüm süreci konusunda doğru yoldasınız, muhalefet ne derse desin siz yolunuzdan dönmeyin, biz sizin yanınızdayız.’ Millet de bu konuda artık onay vermiş durumdadır. Bunun dışında dikkat ederseniz Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Cumhurbaşkanı olursam çözüm süreci benim takibim altında olacaktır.
 
Terörle mücadele aynen devam edecektir. AB süreci aynen devam edecektir. Ekonomik değişim, dönüşüm aynen devam edecektir’ dedi. Buna istinaden 63. hükümet kuruldu. Hükümet parlamentoda kuruldu. İlk defa çözüm süreci bir hükümetin programında yer aldı. Parlamentoda buna güven verdi. Bu ne demektir, ben hükümete ve sürece inanıyorum. Onayladık ve çözüm sürecini destekliyoruz” dedi.
 
Çözüm süreci konusunda herkesin samimi olmasını isteyen Bakan Bozdağ, “Bir yandan çözüm süreci derken diğer yandan yol kesme, adam kaçırma, araç yakma, yatırımlara engel olma, barış diyenlerin samimiyetini sorgulatır. Samimiysen çözüm var, artık barış iklimi kalıcı olacak. Öyleyse her alanda yok olması ve bunların hiç birine tevessül edilmemesi gerekiyor. Bu noktada herkesin samimi olması lazım. Hükümet olarak bundan sonraki adımlarımızı iyi bir şekilde atacağız.
 
Bu süreci uzatmak istemiyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda nihayete ermesi arzumuzdur. Çünkü bu şer değil, hayır bir iştir. Bir atasözü var, ‘Hayır uzarsa şerre dönüşür.’ Bunun için biz hayır sürecinin şerre dönüşmemesi için kısa sürede nihai soncu ermesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
 ÇOCUKLARI GAZ BOMBASINDA KEKEME OLAN BABA ORTALIĞI BİR BİRİNE KATTI
AK Parti önünde Bakan Bozdağ ile görüşmek isteyen Kerim Tunç isimli vatandaş, polisin attığı biber gazı ile 2 çocuğunun kekeme olduğunu iddia etti. Bulak Mahallesi’nde 9 ay önce çıkan toplumsal olaylar sırasında polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan 4 yaşındaki oğlu Hakan ile 2,5 yaşındaki kızı Yağmur’un kekeme olduğunu savunan Kerim Tunç, durumu Bakan Bozdağ’a anlatmak istedi.
 
İki çocuğuyla birlikte AK Parti Hakkari İl Başkanlığı’na geçmeye çalışan Kerim Tunç’un bu girişimi polisler tarafından engellendi. Bunun polislerle baba Tunç arasında arbede yaşandı. Polislerle babalarının aralarında yaşanan arbede sırasında büyük panik yaşayan Hakan ve Yağmur da ağlayarak zor anlar yaşadı.
 
Parti binasından Cuma namazına giden Bakan Bozdağ, çıkışta baba Kerim Tunç ile görüştü. Baba Tunç, Bakan Bozdağ’dan sorumlular hakkında işlem yapmasını, aksi takdirde meclis önünde kendini yakacağını ifade etti. Bakan Bozdağ, Tunç'a konuyla ilgileneceğini ifade ederek, Hotel Sibar'dan yemek yedikten sonra buradan ayrılarak Yüksekova ilçesine geçti. Haber: Feyzullah Taş (İHA)
 
bakan-bozdag-1.20140919154950.jpg
 
bakan-bozdag-2.20140919155013.jpg
 
bakan-bozdag-3.20140919155024.jpg
 
bakan-bozdag-4.jpg
 
bakan-bozdag-5.jpg
 
bakan-bozdag-7.jpg
 
bakan-bozdag-8.jpg
 
bakan-bozdag-9.jpg
 
bakan-bozdag-10.jpg
 
 
 
 
Bu haber toplam 6940 defa okunmuştur
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • İnci kefalinin zorlu göçü başladı25 Nisan 2024 Perşembe 15:52
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim