BU AİLE ÖLEMLE BURUN BURUNA YAŞIYOR
Yukarı Berçelan mahallesi nde toprak evde ikamet eden 6 nüfuslu Nusret Yaşar ailesine ait evin altında geçmekte olan toprak yolda istinat duvarı olmadığı için yolun çökmesi üzerine askıda kalan bir salon ve 2 odalı evin her an çökebileceği belirtildi. Hasta haliyle yatağından çıkarak küçük kızı Befrini kucağına alan baba Nusret Yaşar, bir taraftan fakirlik diğer taraftan ise evinin durumuna çok üzüldüğünü belirtti.
İşsiz ve hasta olan aile reisi Nusret Yaşar, evlerinin başlarına çökeceği korkusu ile yaşadıklarını belirtti. Yaşar," Birkaç yıl önce belediye yol genişletme çalışması yaptı. Bizde belediye ye destek vererek ağaçlarımızın kesilmesine izin verdik. Yol yapılırken evin önündeki sadece toprak yığınlar kaldı. Buraya istinat duvarı çekeceğini söylediler. Ancak istinat duvarı zamanla yapılmadı. Yağışlarla birlikte toprak yavaş yavaş kaymaya başladı. Bu yıl ise tamamen kaydı. Evimizin içinde çatlaklıklar oluştu ev şuan da askıda kalmış durumda. Önüne duvar yapılmaması halinde en ufak bir yağışlı havada yola doğru çökecek. Ölümle burun buruna yaşamamıza rağmen başka gidecek yerimiz yok. Kendim işsiz ve 6 nüfusum bulunmaktadır. Evime bir çare bulunmasını ve yetkililerin bize yardım etmesini istiyorum" dedi.
Hakkari Belediye Başkanı Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ise, evin tehlikede olduğunu belirterek, belediyenin teknik elemanları desteğinde mahalleye iş makineleri göndereceğin ifade ederek, iş makinesi yardımıyla kaymanın olduğu noktayı taşlarla dolduracaklarını söyledi.