• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

BU İLGİNÇ OLAY HAKKARİ DE YAŞANDI

BU İLGİNÇ OLAY HAKKARİ DE YAŞANDI
Hakkari Devlet Hastanesi nde yeni doğan bir bebeğin ihmal yüzünden öldüğü iddia edildi. Bakın yetkililer ise ne cevap verdi.

 NECMİ ERTUŞ
 HAKKARİ (İHA) - Hakkari Devlet Hastanesi nde yeni doğan bir bebeğin doktorların ihmali üzerine öldüğü iddia edildi. Hastane yetkilileri ise refakatçi tarafından verilen ekmek nedeniyle nefes alamayıp fenalaşan bebeğin kurtarılamadığını öne sürdü.
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Aziz Kahraman, geçen pazar günü saat 09.00 da Devlet Hastanesi ne götürdüğü hamile eşi Altun Kahraman ın doktor tarafından saat 23.00 e kadar bekletildiğini iddia etti.

 Eşinin sezaryenle doğum yapması için başvurduklarını ancak doktorun kabul etmediğini öne süren Kahraman, "Doktor, eşimin normal doğum yapması gerektiğini söyledi. Ondan sonra doktor akşam saat 23.00 sıralarında hastaneye geldi ve sezaryenle doğum yapılması için eşimi
ameliyathaneye aldı. Yapılan sezaryenin ardından doğan kız çoğumu kuvöze koydular. Bir gün sonra çocuğum öldü. Ben doktor ve hastane yetkililerinden şikayetçiyim" iddialarında bulundu.

 Hasta yakınlarından Sadık Kahraman ise doğum yapacak olan yengesinin normal zamanlarda kontrol için hastaneye gittiğini anlattı. Yapılan tetkiklerde doğumun normal olduğunu, bebeğin sağlıklı olduğunu, bir problem bulunmadığının söylendiğini ifade eden Kahraman, "Doğum günü hastamız tekrar hastaneye geldi. Normal doğum beklenmekteyken anne sezaryenle doğum yapmak istediğini talep etti. Bu talebi oradaki kadın doğum doktoru A.Y. tarafından reddedildi. O saatte sezaryen ile doğum yaptırmayan doktor, 2 saat sonra gelip hastanın durumuna bakarak sezaryenle doğum yapması gerektiğine kanaat getirdi. Bizim bebeklerimiz Hakkari de yıllarca hastane kapısında öldü, doktorsuzluktan öldü.

 Şimdi doktor var, hastane var, malzeme var ancak çocuklarımız, bebeklerimiz yine ölüyor, annelerimiz yine ölüyor. Bizler hastane yönetimi ve görevli doktorlar hakkında hasta hakları birimine başvurduk. Kardeşi ve eşinin Van dan gelmesiyle birlikte gerekli yerlere suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.

 YENİ DOĞAN BEBEĞE EKMEK VERİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Hakkari Devlet Hastanesi yetkilileri ise Altun Kahraman ın pazar günü kendilerine başvurduğunu ve aynı günün gecesi doğum yaptığını belirtti. Yetkililer, "Yeni doğan bebeğin sağlık durumu gayet iyiydi. Daha sonra bebeğin nefes darlığı şikayeti olması üzerine görevli doktor bebeğe müdahale etmiştir. Ancak bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Daha sonra hastanın yanında bulunan refakatçisinin yeni doğan bebeğe ekmek verdiğini öğrendik. Bebek verilen ekmeği yutamayınca nefessiz kalarak fenalaşmış.

 Hasta yakınlarının resmi müracaatı olursa ihmal olup olmadığı ile ilgili inceleme başlatacağız," Öte yandan anne Altun Kahraman ın (27) durumun da ağır olduğu ve Van a sevk edildiği belirtildi.

Bu haber toplam 6277 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim