• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Bu kanın durmasını istiyoruz

Bu kanın durmasını istiyoruz
Hakkarililer, Geçimli Köyü Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıdan dolayı duydukları üzüntüleri dile getirdi.

Haber. Feyzullah Aksu- Bir süre önce Hakkari Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakoluna yapılan saldırıda 6 asker şehit il 2 korucu ve 15 PKK'li yaşamını yitirmişti. Yaşamını yitiren Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’nın çok iyi birisi olduğunu belirten Hasan Ölmez (85) isimli vatandaş, olayın üzüntüsü içersinde olduğunu belirtti.
 

Duygulanarak olayı anlatan ve gözlerinde yaşlar akan Hasan Ölmez, ”Uzman çavuşu defalarca evimde misafir ettim. Çok güzel bir adamdı, namaz kılıyordu. Ben çok acıyorum her iki taraftan da ölenlere. İnşallah bu son çatışma olur. Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum; rica ediyorum lütfen bu kanı durdursunlar. Rica ediyorum, hepimiz kardeşiz; peygamberimiz bir, kitabımız bir, dinimiz bir.

Saldırının yapıldığı gece baktım her tarafta çatışma var. Birçok insan şehit oldu. Onların anneleri babaları ağlıyor; ben de burada ağlıyorum. Bir daha anneler ağlamasın. Onların da anneleri, babaları, kardeşleri çocukları vardır; lütfen artık birbirinizi öldürmeyin. Ben barış istiyorum, şehit olan uzman çavuşu ben çok seviyordum. Kardeşim gibi seviyordum. Beni babasının yerine koymuştu, ben kaç defa evime davet ettim. Camide beraber saf tutuyorduk.

Bu askerlerin hepsi oruçluydu, hepsi şehit oldu. Günah değil mi; Allah'tan korkun birbirinizi öldürmeyin. Elimden gelseydi ben o saldırıyı durduracaktım. Ama her iki taraftan da elimizden bir şey gelmiyor. Şehit olan uzman çavuşun yanarak öldüğünü duydum; ağlamaya başladım. Ciğerim yanıyor, benim ciğerim ama elimizden bir şey gelmiyor. Biz ne yapalım?” şeklinde konuştu.
gecimli-saldirisinin-ardindan-1.jpg

Vahit Ölmez isimli Geçimli köyü sakini ise, "Şehit uzman çavuşu tanıyordum. Camide beraber namaz kılıyorduk, çok iyi bir birisiydi" dedi. Kürtçe konuşan H. Şerif Ölmez de, “Bu savaşın tek bir tedavisi var; o da barıştır. Bu Müslümanlar ölmesin artık. Bu ramazan ayıdır” dedi. Hasan Ölmez’ın torunu Suzdar Ölmez ise, "İki taraftan da kim ölecek diye çok korktuk, çok üzüldük, çok ağladık. Bu mübarek Ramazan ayında kanın durmasını için dua ediyoruz. İnşallah bu kan durur” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 8337 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim