• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Bu rezalete bir son verin

Bu rezalete bir son verin
20'si tutuklu 46 gazetecinin yargılandığı KCK basın davasının Pazartesi görülecek 8. duruşması öncesi, Galatasaray Meydanında toplanan gazeteciler, milletvekilleri ve demokratik kitle örgütleri hep bir ağızdan özgür basın emekçilerinin serbest bırakılması

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, CHP İstanbul Milletvekilisi Melda Onur, 78'liler Vakfı Başkanı Celaletin Can ve Özgür Gündem Gazetesinin yazarı Ragıp Zarakolu'nun yer aldığı eylemde, tüm kesimleri 2 Aralık Pazartesi Günü Silivri Yerleşkesinde görülecek davaya katılmaya çağırdı.

"Özgür basın susmayacak" pankartının ve tutuklu özgür basın çalışanlarını fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Özgür basın susturulamaz", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı. İlk sözü Özgür Gündem Gazetesi köşe yazarı Ragıp Zarakol söz aldı.

 Gazetecililerin tutuklanmasını rezalet olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Zarakol, "Türkiye tarihinde şimdiye kadar böyle bir rezalete daha tanık olmadık. Barış sürecini de dikkate almayan mahkemeler, arkadaşlarımızı serbest bırakmıyor. Rezalet devam ediyor" diye konuştu. Türkiye'de insanların Terörle Mücadele Yasası (TMY) ile susturulmak istendiğine dikkat çeken Zarakol, "TMY ile kimlerin kurban olacağı belli değil. Birgün onlar da bu yasadan yargılanabilir. Sivil siyaset rehin alınmış durumda." diye dikkat çekti.

Türkiye'de normalleşme sürecinin başlaması için ilk olarak tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını gerektiğini hatırlatan Zarakol, özgür basın emekçilerin görülecek 8.duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

ONUR: YAZDIKLARI İÇİN DEĞİL YAZMAMALARI İÇİN REHİN ALINDILAR!

Zarakol'un ardından CHP Milletvekili Melda Onur söz aldı. Galatasaray Meydanı'nın basın açıklamalarına sık sık tanıklık ettiğini anlatan Onur, bugün de burada özgür basın çalışanlarının serbest bırakılması talebiyle bir araya geldiklerini aktardı. Gazetecilerin yazdıkları için değil yazmamaları için cezaevine atıldığını hatırlatan Onur, "Tutuklu gazeteci arkadaşlarımız terörist değildir. Onları derhal serbest bırakın" dedi.

TUNCEL: DEVLET BASIN EMEKÇİLERİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ

 Onur'un ardından HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel konuştu. Özgür basının yıllardır baskı altına alınmaya çalışıldığını hatırlatan Tuncel, özgür basının sesini kesmek için bugün de baskıların devam ettiğini ancak özür basın çalışanlarının cezaevlerinde de gazetecilik yapmaya devam ettiklerini belirtti.

"Onlar bu ülkede tüm ezilen haklarının, inkar ve imha politikalarına tabii tutulan Kürt halkının, emekçilerin sesi oldukları için rehin alındılar" diyen Tuncel," Onlar, Roboski'yi yazdıkları için tutuklular. Onlar, gerçekleri yazdıkları için tutuklular" diye konuştu.

Tuncel, "Derhal arkadaşlarımızı serbest bırakın" dedi. Devletin haksız ve hukuksuz tutuklamaları için gazetecilerden özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Tuncel, özgür basın emekçilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. Pazartesi günü yapılacak olan davaya katılım çağrısı yapan Tuncel, "Baskıya rejime edi bese(yeter artık)" dedi.

Bu haber toplam 2430 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim