• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Bu yıl tek derslik yapılmadı

Bu yıl tek derslik yapılmadı
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şube Başkanı Şerif Ateş, 5 bin yakın öğrencinin bu yıl okula yeni kayıt yaptırdığı Hakkari'de tek bir yeni dersliğin dahi inşa edilmediğini öne sürdü.

 Yeni eğitim öğretim yılı dolayısı ile yazılı bir açıklama yapan Şerif Ateş, birçok okulun boyasına, tadilatına ve onarımına daha yeni başlandığını söyledi. Bu yıl 5 bina yakın öğrencinin okullu olduğunu, buna rağmen yeni tek bir derslik bile yapılmadığını savunan Ateş, her yılın başında yapılan öğretmen görevlendirmelerinin de hükümet ve onun temsilcileri dışında herkesi mağdur ettiğini iddia etti.

Şerif Ateş, "Hakkari’de görev yapan birçok öğretmenin çalışma yeri her yeni eğitim öğretim yılı başında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik arasında gelip giden ve bekletilen yazışmalar sonucunda hiçbir mantıksal geçerliliği olmadan, tamamen keyfi bir şekilde yapılmaktadır. Öğretmenlerimiz her yıl 'Acaba bu sene nerede görev yapacağım?' sorusuyla yüz yüze bırakılıp mağdur edilmektedir.

Bu mağduriyetin aynısını öğrenci ve velilere de yaşatmaktan geri kalmıyor. Öğrenci ve velilerimiz de her yıl öğretmeni değişen sınıflara, hatta bazen yıl içerisinde birkaç kez öğretmen değişikliğine maruz kalan sınıflara mahkum ediliyor. Öğretmen atamalarında olduğu gibi idareci atamalarında da maalesef taraf tutularak yıllardır hizmeti olan bir eğitimcinin talebi olduğu halde çok keyfi bir şekilde bu talep çeşitli bahanelerle geri çevrilmektedir. Yapılan tüm haksız hukuksuz görevlendirmelere ve atamalara karşı da sessiz kalmayacağımızı belirtiriz.

Bunun yanında köy okulları maalesef kendi kaderlerine terk edilmiş durumdadır. Bu okullarda öğretmen eksiği, barınma sıkıntısı bulunmaktadır. Ek ders karşılığı çalışacak öğretmenlerin görevlendirmeleri yapılmadığı için köy okullarında genel olarak eğitim-öğretim yapılmamaktadır. Bu görevlendirmeleri yapanlara, 'Hangi eğitim anlayışına göre, hangi çalışma yasasına göre, hangi bilimsel değerlendirmelere göre, hangi öğrencinin psikolojik verilerine, hangi velinin memnuniyet seviyesine göre bu görevlendirmeleri yapıyorsunuz?' diye soruyoruz.

Eğitim-Sen olarak, çocuklarımıza ve eğitim emekçilerine yönelik yapılan her türlü haksız hukuksuz uygulamalarınıza karşı sessiz kalmayacağımızı, bu konuda mücadele edeceğimizi belirtiyoruz” ifadelerini kullandı. Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 2644 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim