• BIST 10183.68
  • Altın 2463.765
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9747
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Çallı'dan ilginç paket açıklaması,,,,

Çallı'dan ilginç paket açıklaması,,,,
MEMDUH ÇALLI’ DAN PAKETİN DEĞERLENDIRMESI DAĞ ASLAN DOĞRACAĞINA ÜÇ AYLIK DÜŞÜK FARE DOĞURMUŞTUR...

Değerli okuyucular, bu paketin muhatabı Kürtler ve azınlıklardır. Çünkü 1923- 1961 ve 1982 yıllarında çıkarılan yasalarla Kürtler ve azınlıklara imha inkâr ve asimilasyon uygulanarak bu güne gelinmiştir.

Bu Halkların kabuğundan çıkıp, Türkiye’nin asıl vatandaşları olduğunun bilinci ile Demokratik haklarını isteme adına, talep attıkları demokratik hakları iktidarlar tarafında hep oyalama taktikleri ile karşı karşıya bırakılmıştır. Takı 1980 yıları ortasında Kürtler demokrasi boyutu olan haklarını almak için daha radikal davranarak çatışmalı ortama girmişlerdir.

Bu çatışmalı ortam zaman zaman Kürtlerin tek taraflı ateşkesi ile sonuçlanmışsa da bu süreç 21 Mart 2013 Nevruzuna kader devam ederek 30 bin Türk ve Kürt kardeşlerimiz şehit olmuştur. Neticede, Kürt halk Önderi Sayın Abdullah ÖCALAN’ININ bu günkü iktidarla koruduğu samimi ve iyi niyeti ile barış süreci başlamıştır. Bu barış süreci büyük çoğunluk tarafında sevinçle karşılamış ve herkes üzerine düşeni yapmaya gayret göstermişlerdir.

Ancak aylardır açıklanması beklenen paket 30.9.2013 Tarihinde açıklandı. Toplumun her kesimini hayal kırıklığını uğrattı. Çünkü pakettin muhatabı olan Kürk ve Kürt sorunu ile ilgili tek bir kelime yoktu. Buda Başbakanın niyetini ortaya koydu. Bu niyetle amacı barış ve kardeşlik ortamını sağlamak değil oyalamak taktiiyle önümüzdeki seçimleri atlatmaktır. Bir yıl önce barış sürecine katkı sağlamak adına sümbül dağı zirvesine barış ve kardeşlik umudumu içeren yazılı pankart açtım. Üç ay önceye kader bu umudu taşıyordum.

Başbakanın bu zaman zarfında yaptığı açıklamalarla beni hayal kırıklığına uğratarak üç ay önce 10 yıl üyesi olduğum ve bir dönem Belediye meclis üyeliği yaptığım AKP den istifa etmemde haklılığım ortaya çıkmıştır. Ben AKP de siyaset yapan başta salim ENSARİOĞLU ve Kürt kökenli siyasetçilere çağrıda bulunuyorum sizde benim gibi hayal kırıklığına uğramışsınızdır.

Yapacağınız en onurlu hareket AKP de istifa edip BDP ye katılmaktır. Kürtler demokrasiye inanan ve demokratik haklarını demokratik yollarla alınmasını bilen bir halktır. Kimsede sadaka istemezler, istemiş oldukları önderlerine özgürlük, anayasa güvencesi ile anadilde eğitim ve Kürtlere statü verilmesidir. Bunlarda doğuşta var olan haklardır. DURMAK YOK, DAMOKRATİK HAK ARAMAYA DEVAM Saygılarımla…       

              

 

 

Bu haber toplam 3382 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim