• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Çallı'dan Pamukoğluna ağır suçlama

Çallı'dan Pamukoğluna ağır suçlama
AK Parti Hakkari İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Çallı, Hakkari ile ilgili söylemleri ile gündeme gelen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’a ağır suçlamalarda bulundu.

Son günlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Hakkari'de bir süre tugay komutanı olarak görev yapan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu arasında gelişen polemiğe katılan Memduh Çallı, Pamukoğlu’na çağrıda bulunarak, "İstediğin kanalda karşına çıkarım ve senin Hakkari çevresinde neler yaptığını açıklarım.

OTLUCA'DA KAYIP OLAN ÇOBANLAR NEREDE?

Sayın Pamukoğlu’na soruyorum; 1993-1995 yıllarında Hakkari'de tugay komutanı olarak görev yaptığınız zaman tüm Hakkari’nin asayişi sizin elinizde değil miydi? Görev yaptığınız Hakkari Merkez Otluca Tugayı, sınır bölgelerine 100-150 kilometre uzaklıktadır. Güvenlik zafiyetinden dolayı PKK’lılar tarafından basılan ve büyük zayiat veren Otluca köyündeki tugayın tek sorumlusu sizdiniz. Bunun hesabı sizden sorulmalıydı. Bu olayın bedelini zavallı Otluca köylülerinin koyunlarından ve halen akıbetleri belli olmayan çobanlardan çıkarmadınız mı?" suçlamalarında bulundu.

"15 KİŞİLİK ÇETEDEN BAŞKA KİMİ TANIYORSUNUZ?"
Çallı, iddialarını şöyle sürdürdü:
”Devlet ve halk et ve tırnak gibiyken, askeriyenin ihale rantından yararlanmak için ilişki içinde olduğunuz çetelerin devletle halkın arasını açtırdığını unuttunuz mu? Hakkarililer unutmadı. Eğer Hakkari'miz bugün bu duruma gelmişse tek sebebi sizsiniz. 2 yıl Hakkari de görev yaptınız, 10-15 kişilik çeteden başka kimi tanıyorsunuz? Şehir merkezinde bulunan Atatürk heykelini ancak havada görebilmişsiniz. Tek bir sefer halkın içine girip halkın sorunlarını dinlemeyi bırak, halkla kaynaşma adına ne yaptınız? Sayın Başbakan, bu yaptıklarının fazlasını bildiği için, sizin Hakkari ile ilgili değerlendirme yapma hakkınızın olmadığını beyan etmesi en doğal hakkıdır. Sayın Osman Pamukoğlu, 30 yıldan beri siyasetin içinde olan biri olarak siyasi partilerin oluşumunun ekonomik yönünü çok iyi biliyorum. Hazine yardımı almadan başkanlığını yaptığınız HEPAR’ın masraflarını ve araç parkınızı hangi değirmenin suyuyla oluşturduğunuzu kamuoyuna açıklar mısınız?”

"KENDİ DÖNEMİNİZDEKİ İHALE MAFYASINI SORGULAYIN"
Çallı, emekli bir generalin aldığı maaş ve tazminatlarını çok iyi bildiğini ifade ederek, "Sizden sonra Hakkari’de tugay komutanlığı yapan Tuğgeneral Sayın Muzaffer Şen paşamızı çok iyi tanıyorum. Emekliliğini Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir kaybı olarak görüyorum. Sayın Muzaffer Şen paşamın almış olduğu tazminat ve maaşı ancak bir ev alabilecek kadardır. İnanıyorum ve biliyorum Sayın Muzaffer Şen paşa sizin Hakkari Otluca Tugayı'nda kurduğunuz ihale mafyasını sonlandırmasaydı, o da sizin gibi siyasi parti kurup İstanbul sokaklarında gördüğümüz araç parkınıza sahip olacaktı” iddialarında bulundu.

Memduh Çallı, TV kanalları yayın yetkililerinin zaman zaman Doğu Anadolu Bölgesi'nin, dolayısıyla Hakkari’nin bugünkü konumuna gelmesinde payları olan Osman Pamukoğlu ve Erdal Zeybek gibi birkaç emekli askeri konuşturmalarının, halkı birleştirme değil, ayrışmaya ortam sağladığını savundu. Çallı, "Ben bu komutanlara soruyorum; sizler Hakkari'de veya bölgede görev yaptınız. PKK’yı neden bitiremediniz, halkımızı onların kucağına niye attınız? Bu soruyu özellikle Hakkari'de görev yapan Sayın Osman Pamukoğlu ve Erdal Zeybek’ten sormak lazımdır.

Değerli ulusal televizyon kanallarının haber yapımcılarına ve genel yayın yetkililerine ricada bulunuyorum. Bugün dünya gündeminde olan Hakkari’nin gerçeğini kamuoyuna paylaşmak adına, Sayın Osman Pamukoğlu'nu televizyon kanallarında canlı yayında Hakkari ve bölgede olup bitenleri, bugünlere nasıl gelindiğini tartışmak için davet ediyorum.

Sayın Osman Pamukoğlu ve televizyon yorumcularından sabırsızlıkla cevap bekliyorum. Sayın Osman Pamukoğlu, sizin Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la ülke sorunlarını tartışmaya kapasitenizin yetmediğini bütün Türk halkı biliyor. Bunun için sizi Sayın Başbakanımızın yerine çırağı olarak bendeniz Memduh Çallı ile istediğiniz televizyon kanalında ve isteğiniz yerde tartışmaya davet ediyorum, hodri meydan diyorum” ifadelerini kullandı.
 

 

Bu haber toplam 7713 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim