• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Çaltıkuru'da karla mücadele çalışması

Çaltıkuru'da karla mücadele çalışması
Hakkari ve ilçelerinde iki gün önce yağan kar birçok köy ve mezra yolunu kapatırken, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını tekrar ulaşıma açtı.

Haber: Çetin Alpsar- Köy yollarının kapalı olmasıyla ilgili gelen telefonlar üzerine Hakkari merkeze bağlı Akçalı köyü şantiyesine giden BDP'li İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Korkmaz ve basın mensuplarının içinde bulunduğu araç, Çaltıkuru köyü yolunda kara saplandı. Araç İl Genel Meclis Üyesi Korkmaz ve basın mensuplarının küreklerle yaptığı 20
dakikalık çalışma sonunda kardan çıkarıldı. 

Kar yağışından dolayı il genelinde kapanan 132 köy ve 374 mezra yolunun açılması için İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, yoğun bir çalışma başlattı. Dört koldan başlatılan ve ekiplerin geceli gündüzlü yaptıkları çalışma sonunda köylerin büyük bölümü ulaşıma açılırken hâla kapalı olan 29 köy ve 70 mezra yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar bugün de devam etti. Köylülerden gelen şikayet telefonları üzerine Akçalı köyü şantiyesine giden İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Korkmaz, köylülerin
sorunlarını dinledikten sonra güçlükle yol çalışması yapan İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını gözlemledi. 

KARLA MÜCADELE EKİPLERİ DERT YANDI 
Kendilerini ziyaret eden Korkmaz'a dert yanan 26 yıllık iş makinesi operatörü Mürşit Koparan, karla mücadele ekipleri olarak kapanan köy yollarının açılması için canları pahasına bir çalışma yaptıklarını ve köy yollarının büyük bölümünü ulaşıma açtıklarını belirterek,"Ancak biz bu emeğimizin karşılığını alamıyoruz" dedi. Akçalı şantiyesinde çalışan 6 arkadaşıyla birlikte 4 yıldan bu yana fazla mesai alamadıklarını anlatan Koparan, şöyle konuştu: "Ben 26 yıllık iş makinesi operatörüyüm. Köy yollarının
açılması için gece gündüzlü çalışıyoruz. Ancak bu haklarımız bize verilmiyor. Siz İl Genel Meclisi Üyesi olarak bu sorunumuzu yetkililere aktarırsanız memnun kalırız." 

KARLA MÜCADELE EKİBİ BÜYÜK FEDAKARLIK YAPIYOR 
Köylerden 'Yollarımız zamanında açılmıyor' şikayeti üzerine bölgeye gelip köy köy gezdiklerini belirten İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Korkmaz da, "Biz, vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz ve bu sıkıntılarını ilgili yerlere aktarıyoruz. Bugün buraya gelişimizin nedeni, köylülerden gelen şikayet telefonları. Bugün 30 yerleşim birimine bakan İl Özel İdaresi'ne bağlı Akçalı köyü şantiyesini ziyaret ettik. Karla mücadele çalışmalarının zamanında yapılıp yapılmadığına baktık. Gelip gördükten sonra
gerçekten karla mücadele ekiplerinin büyük bir fedakarlığa katlanarak bu çalışmalarını sürdürdüklerini gördük. Ekiplerin de sıkıntıları var. Burada çalışanlar 4 yıldan bu yana fazla mesailerini alamadıklarını söylüyor. Bu onların doğal hakkıdır. Sorunlarını ilgili yerlere aktaracağız."

KÖYLÜLER 3 DOMUZU ÖLDÜRDÜ 
Bölgeye giden basın mensupları, köylüler tarafından öldürüldükten sonra ayakları iple bağlı iki domuzu görüntüledi. Karla mücadele ekipleri, öldürülen domuzların yanında kameralara poz verdi. 

Bu haber toplam 3027 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim