• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

camiye gaz bombası isabet etti

camiye gaz bombası isabet etti
Hakkari’de Taş ailesinin taziyesinin bulunduğu bir camiye gaz bombasının isabet etmesi sonucu vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yoğun gaz dumanından dolayı taziye cami bahçesinde devam etti.

  BDP İl Teşkilatı tarafından öğle saatlerinde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında çevre yolu ile Devlet Hastanesi önünde bulunan Caddeye barikat kuran göstericilere polis gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.

 

Olaylar yoğunlukta yaşandığı caddede işyerleri bulunan bazı esnaflar ise işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Polisin kullandığı gaz bombasının iki ayrı eve isabet etmesi sonucu ise aileler zor anlar yaşadı. Hastane Caddesi üzerinde bulunan ve Taş ailesinin taziyesinin bulunduğu H. Yusuf Ertuş Camisinin penceresini kırmak suretiyle içeri giren gaz bombası düşmezi üzerine vatandaşlar camiyi boşaltmak zorunda kalarak. Taziyeleri dışarıda kabul etmek zorunda kaldılar.

 

Namaz kıldıkları sırada gaz bombasının caminin içine düştüğünü belirten vatandaşlar bazı vatandaşların ise fenalık geçirdiğini söylediler. Bir eve gaz bombası isabet etmesi sonucu içerde kalan ailelerin hastaneye yetiştirilmesi için ise mahalleye gönderilen ambulans ise olaylardan dolayı mahalleye giriş yapamadan geri dönmek zorunda kaldı. Evlerine gitmeye çalışan bazı mahalle sakinleri ise atılan taşlar ve kullanılan gaz bombası nedeniyle bir süre olayların yatışmasını beklediler.

site--1.jpg

 

POLİSİN OLAYLARA MÜDAHALLESİNİ İZLEDİLER

Olayların yaşandığı Caddeye toplanan bazı vatandaşlar ise zırhlı araçların yanında biran olsun ayrılmayarak polisin gaz bombası atışlarını izlemesi dikkatlerden kaçmadı. Polis ise çevresine toplananlara müdahale etmeden izlemelerini izin vererek bazen de kendileri ile sohbet ettiler. Polis ekipleri meraklı vatandaşların arasında göstericilere arka arkaya gaz bombası atmayı sürdürdü. Olaylara seri bir şekilde müdahale eden ve Akrep adı verilen zırhlı araçların atılan Molotoflardan etkilenmemesi içinde TOMA adı verilen zırhlı araçla üzerine basınçlı su sıkılarak ıslatılmaya çalışıldı.

 

VATANDAŞLAR’DAN GÖSTERİCİLERE ÇAĞRI

Yolda geçen birçok vatandaş göstericilere çağrıda bulunarak Hakkari Devlet Hastanesi önünde barikatların kurmamaları ve burada olayların çıkartılmaması uyarısında bulundular. Atılan gaz bombasından dolayı hastaların etkilendiği gibi hastaneye giden vatandaşlarında sağlıklarından olduklarını belirten vatandaşlar burarda kesinlikle olayların çıkartılmaması çağrısında bulundular.

 

Vatandaşlar,”Bakın hastane kapısına barikat kuruluyor. Polis’te gaz bombası kullanmak zorunda kalıyor. Burada olanlar vatandaşa oluyor. Hayati tehlikesi olan hastalar ölümle burun buruna geliyor. Lütfen bu güzergahı olaylar için kullanmayın. Acil hastalar getiriliyor barikatlar yüzünden hastaneye ulaştırılamıyor. Bunların içinde anneniz ve babanız veya kardeşinizde olabilir. Tüm kesimin bu konuda duyarlı olması gerekir. Lütfen burada artık barikat kurmayın. Bakın bugün yine hastane önünde barikatlar kuruldu. Polis hastaların etkilenmemesi için gaz kullanmadı. Lütfen bu çağrımızı dikkate alsınlar” şeklinde konuştular.

site--2.jpg

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4998 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim