• BIST 10006.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Canan: Yalan haberlere sert tepki gösterdi

Canan: Yalan haberlere sert tepki gösterdi
HDP Eski Hakkari Milletvekili Esat Canan, bazı basın-yayın organlarında yer alan ve Yüksekova’da barış için temas gösteren sivil insiyatifi hedef alan haberlerine sert tepki gösterdi.

Yüksekovahaber'den Zeki Dara'ya konuşan Canan, asılsız haberlere sert tepki göstererek "O haberlerin gerçekle yakından bir ilgisi yoktur" dedi.

Yüksekova’da kurulan barikat ve kazılan hendeklerin operasyon yapılmadan kaldırılması için çaba gösteren sivil inisiyatif ile ilgili bazı yayın organlarında çıkan habere HDP Hakkari eski milletvekili Esat Canan ile AKP Hakkari eski milletvekili A. Muttalip Özbek tepki gösterdi.

Bazı basın-yayın organlarında ‘PKK için aşiret reisleri koridor talep etti’ haberini yalanlayan Canan, “O haberin gerçekle yakından bir ilgisi yok.

Güvenlik kaynaklarından alınmış bu haber bir kurgu ve senaryodur. Bizim amacımızın ne olduğu açık basında yer almıştı.

Bizim amacımız insani ve vicdani tarafsız bir oluşum olarak ortaya çıktık.

Bu sivil inisiyatifin içinden öğretmenden tutun Yüksekova’nın kanat önderleri bu inisyatifin içinde yer alıyordu.

Amacımız Yüksekova ilçemiz yıkılmasın insanlar ölmesin çatışmalar yaşanmasın. Halk olarak bu süreci barışçıl bir şekilde geçiştirmeye yönelik bir çabaydı” dedi.

Girişimlerinin hiçbir siyasi yönü olmadığını belirten Canan, “Siyasetle alakası olmayan halk kaynaklı tarafsalız bir oluşum.

Bazı haber ajanslarına düşen haberlerde bizim amacımızın saptırıldığı gerçekle hiç birilisi olmayan bir haberin yayınlandığını gördük.

Bunu kabul etmiyoruz. Bu kurgudur. Senaryodur. Bu haber yapılırken bizim görüşümüze başvurulması gerekirdi. Görüşmelerimize başvurulmadan yapılan bir haber gerçekleri yansıtmıyor.” ifadelerini kullandı.

Yerel düzeyde çabalarının olduğunu kaydeden Canan, “Yüksekova’da çatışma olmaması için kaymakamla vali ile görüştük. Onlar da girişimlerimizin olumlu olduğunu söylediler.

Bunun ardından ilçede YPS’lilere çağrımız oldu. Bizim bu yöndeki çağrımız devam ederken sokağa çıkma yasağı konuldu. Yasakla birlikte sonuç alamadığımız için çalışmalarımız yarıda kaldı.” şeklinde konuştu.

Sivil inisiyatifin içinde her kesimden insanlarıjn olduğunu vurgulayan Canan, “AKP’nin eski milletvekili olan A. Muttalip Özbek de vardı. Bu oluşumun içindeki herkes siyasi kimliğinden bağımsız bir şekilde hareket etme çabası gösterdi.

Bu oluşumun içinde esnaf var, kanaat önderleri var öğretmenler var.  Bu konuda bir başarı elde edebilseydik. İnanıyorum bu çalışma bir çok yerde örnek olabilirdi.

İnanıyorum bu ülkede kimse insanlarımız ölmesini istemezdi. Hala çatışmaların önüne geçebilmek için umutluyuz ancak en büyük sorun ilan edilen sokağa çıkma yasağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

İlçede dün akşamdan beri bombardımanın sürdüğünü ve mahsur kalan sivillerin bulunduğunu aktaran Canan, bu şartlarda onlara müdahale etmenin de çok zor olduğunu kaydetti.

Konu ile ilgili iddialar üzerine görüştüğümüz AKP eski Hakkari Milletvekili A. Muttalip Özbek  de, “Biz kaymakam bey ile görüştük. Sivil inisiyatif olarak amacımız Yüksekova halkının sesi olabilmekti.

Kanaat önderlerinin talebini  bu oluşum insani amaçla vicdanımızın sesini dinleyerek bu oluşumun içinde yer alıp katkı sunduk. Bu barışı istemeyenlerin kurgusu olabilir. Bunun dışında herhangi bir amacımız veya gayemiz yok” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 6788 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim