• BIST 10166.58
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Çankaya'da halkın insanı olsaydı

Çankaya'da halkın insanı olsaydı
Demirtaş: Çankaya'da halkın insanı olsaydı işçiler ölmezdi.

Manisa'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Soma işçi katliamını hatırlattı, "Devlet, patronlar için yasa çıkarmasaydı bu kadar işçi yaşamını yitirmezdi. Çankaya'da devlet adamı değil, halkın insanı olsaydı işçiler ölmezdi, sömürülmezdi" dedi.

Halkların ve demokratik değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Soma Şehitliği'ni ziyaret edip, ailelere taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Manisa'ya geçerek Horozköy'de düzenlenen mitinge katıldı. Demirtaş'a HDP milletvekilleri Erol Dora ve Abdullah Levent Tüzel ile HDP MYK ve PM üyeleri, Manisa, İzmir il ve ilçe yöneticileri eşlik etti. 

Demirtaş binlerce kişi tarafından coşkuyla ve "Cumhurbaşkanı Demirtaş" sloganı ile karşılandı. Kitlenin alkışları eşliğin konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Demirtaş, yeni yaşam çağrısının tüm Türkiye ezilen halkları tarafından sahiplendiğini syledi. 

Halkların daha özgür ve onurlu bir yaşamı özlediğini  belirten Demirtaş, bunun için yola çıktıklarını vurguladı. Tüm ezilenlerin ortak adayı olarak Çankaya'ya gideceğini kaydeden Demirtaş, "Devlet adamı değil halk insanı olarak, para babası olarak değil, halk insanı olarak Çankaya'ya çıkacağız. Kürtler, Romenler, Pomaklar, Çerkes, Türklerin, ezilenlerin ve yoksullar olarak Çankaya'da olacağız. Başbakan'ın yaptığı gibi kimseyi düşmanlaştırmayacağız. Adil, eşit bir yaşam inşa edeceğiz" dedi. 

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri yarınlarımıza, çocuklarımıza nasıl bir gelecek yaşatacağımıza dair bir seçim olacak" diyen Demirtaş, "Önümüzdeki 10 yılda, belki de 100 yılda nasıl bir ülkede yaşayacağımızın seçimini yapacağız' diye konuştu.

'ELELE VEREREK SOYGUN DÜZENİNİ DEĞİŞTİRELİM’

Emekçilerin, ezilenlerin birliğinin önemli olduğuna işaret eden Demirtaş, şöyle devam etti: "Madenlerden, atölyelerden, fabrikalardan, yaşamın her alanından Türkiye'de biz üretiyoruz. Ama iş sizin emeğinize değer biçmeye geldiğinde bu hükümet sizi değil patronları düşünüyor. Emekçiler ele ele vererek soygun düzenini değiştirmemiz lazım."

Soma'da yaşanan faciayı örnek vererek iş cinayetlerine dikkat çeken Demirtaş, "Devlet iş güvenliğini sağlama konusunda para babasına, patrona baskı yapsaydı Soma'da, Karabük'te, Şırnak'ta işçi kardeşlerimiz ölmezdi. Devlet, patronlar için yasa çıkarmasaydı bu kadar işçi yaşamını yitirmezdi. Çankaya'da devlet adamı değil, halkın insanı çıksaydı işçiler ölmezdi, sömürülmezdi. Kadınlardan, gençlerden, işçilerden yana bir cumhurbaşkanı olursa bunların hiç biri olmayacak. Ege'de üretilen her ürünün, inşaatta dökülen her damla terin karşılığını almak istiyorsanız elinizde bir mühür var, doğru yere basacaksınız” diye konuştu.

"Ezilenler el ele verip içimizden birini Çankaya'ya gönderirsek, Çankaya'da biz olursak, sizin adınıza görev yaparsam AKP'nin çıkardığı taşeron yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğim" diyen Demirtaş, modern kölelik olan taşeron sisteminin kaldırılması için elinden geleni yapacağını söyledi. 

Demirtaş, "Biz cumhurbaşkanı olursak işçi sağlığı, iş güvenliği olmadan ne madenlerde, ne inşaatlarda sizin canınızın önünde bir şey olmayacak. Önce sigortanız, iş güvenliğiniz olacak. Cumhurbaşkanı olursam, Kenan Evren'in Anayasası'nı değil, uluslararası sözleşmeleri dikkate alacağım” dedi.

Erdoğan ve İhsanoğlu'nun emekçiden yana tavır almak gibi bir dertlerinin olmadığını söyleyen Demirtaş, "Zaten devletin başında kendini padişah sanan bir adam var, daha yükseklere çıkarmaya gerek yok. Erdoğan'ı sevenlere sesleniyorum, beni oraya getirin ki onu denetleyeyim” dedi.

'BİZ NAR GİBİ OLACAĞIZ'

Erdoğan gibi tekliği savunmayacağını söyleyen Demirtaş, "Teklik Allah'a mahsustur. Onun dışındaki teklikte faşizmdir. Biz nar gibi olacağız. Bir kabuğun içerisinde birleşeceğiz ama açıldığımızda tane tane olacağız" dedi. Tüm Türkiye'yi birleştirmek için geleceklerini söyleyen Demirtaş, Edirne'den Ardahan'a, Trabzon'dan Hakkari'ye kardeşlik köprüsü kuracaklarını söyledi. 

Demirtaş kadınlara ve gençlere seslendi: "Ev ev, mahalle mahalle dolaşın, ikna olmayanları ikna edin. Siz demokrasinin teminatısınız. Siz yan yana oldukça kimse bizi bölemez." Çevre ve doğanın tahrip edilmesine de dikkat çeken Demirtaş, Manisa'daki Büyük Menderes Gölü'nün artık can çekiştiğini, zeytinlik alanların hükümetin çıkardığı yasalarla termik santraller yapılması için satılmaya başlandığını söyledi, "Çankaya'da onlara dur diyecek bir halk başkanına ihtiyaç var. Kim halkın çocuğu, kim halk için var oyunuzla onlara gösterin" dedi. 

Demirtaş, ardından İzmir'e geçti. Burada aydınlar, sanatçılar ve demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle bir araya gelecek. 

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim