• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

CHP heyeti Yüksekova'ya alınmadı

CHP heyeti Yüksekova'ya alınmadı
Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığındaki heyet ‘güvenlik’ gerekçesi Yüksekova’ya gidemedi. Heyet temaslarına Hakkari’de devam edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak başkanlığında 10 kişilik bir heyet, inceleme yapmak üzere Hakkari’ye geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları, Çetin Osman Budak ve Sezgin Tanrıkulu ile Milletvekilleri, Mehmet Gökdağ, Erdin Bircan ile PM üyesi Alper Keten ve CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı’nın yer aldığı heyet, incelemelerde bulunmak üzere Hakkari’ye geldi.

Sabah saatlerinde Hakkari - Yüksekova yol ayırımındaki Yeniköprü Jandarma Karakolu’na geçen CHP heyeti burada askeri yetkililer ile kısa bir görüşme yaptı.

Heyet adına açıklama yapa CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak: Van’da çalışmalarımızı tamamladıklarını belirterek, bu gün de Yüksekova’ya gitmek istediklerini fakat güvenlik gerekçesiyle ilçeye alınmadıklarını söyledi.

Budak,” Hakkari valisinin talimatıyla Yüksekova’ya güvenlik gerekçesiyle geçemiyoruz.  İnşallah önümüzdeki günlerde bir daha ziyaret edeceğiz.  Askerlerle görüştük Yüksekova’daki durumu kısmen aldık. Birazdan Vali beyle de bir sohbet edeceğiz. Durumu yerinde tespit edeceğiz. İhtiyaçları tespit edeceğiz.

O ihtiyaçlarla da ilgili Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir çalışma yapacağız. Yardım tırlarımızı göndereceğiz. Hazırlıklarımız tamam. Ama ihtiyaçları bilmiyoruz. İhtiyaçlara göre de bugün vali beyden alacağımız bilgilerle elimizden geleni gölge için yapmaya gayret edeceğiz, dedi.

Yeni köprü jandarma karakolunda askerlerle yapmış olduğumuz sohbete de değinen Budak,” Yüksekova’da %10 ila 15 civarında sıkıntı kaldığını söylediler.

En geç üç beş güne kadar sıkıntıların ortadan kaldırılacağını ve zamanlama olarak bir hafta sonra gelseydiniz içeri girebileceğimizi söylediler” diye konuştu.

Heyet daha sonra Hakkari kent merkezine geçti. Yol üstünde Deniz Gezmiş Köprüsü olarak bilinen ‘Devrimci Gençlik’ köpsürün de duran heyet üyeleri burada basın mensuplarına poz veri.

Devrimci gençlik köprüsü üzerinde bir açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Bu köprü akli selimlerin yaptığı barış ve kardeşlik köprüsü olduğunu ifade ederek, bu köprünün bölgenin barışına kardeşliğine hizmet ettiğini düşünüyoruz dedi.

Gökdağ,” Bizde bu amaçla bölgenin huzur ve kardeşliğine huzur gelsin diye buradayız. Bu köprünün tabelasının defalarca koparılmasına ve bombalanmasına yönelik sorulara ise: bombalanmaların ve sökülmelerinin işe yaramadığını herkes gördü.

Barışa kardeşliğe ve sevgiye kimse engel olamaz. Burada insanlık kazanır. Herkes bunu iyi bilsin” şeklinde konuştu.

Heyet, temasları kapsamında Hakkari Valiliğini ziyaret ettikten sonra CHP İl binasına geçti. Heyet öğleden sonra Hakkari Belediyesini ve Hakkari Ticaret Odasını ziyaret edecek. İHA

VİDEO:

chp-m-001.jpgchp-2-002.jpgchp-3-002.jpgchp-4.jpg

Bu haber toplam 6093 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim