• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

CHP'li Başkan Demir Güven Tazeledi!

CHP'li Başkan Demir Güven Tazeledi!
Hakkari Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 38. olağan kongresinde mevcut Başkan Nazım Demir güven tazeledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundan gerçekleşen kongrede, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kongrenin Divan Başkanlığına CHP Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Deniz Demir getirilirken, Divan Başkan Yardımcılığına Naci Kahraman ve Divan Kâtipliğine İsmail Açar getirildi.

Tek liste ile girilen kuruldan Mali Rapor ve faaliyet raporunu okunarak oylandı.

Kongrede konuşan CHP Ankara Milletvekili ve PM Üyesi Deniz Demir, Kendisinin Ankara Milletvekili olduğunu fakat bölgenin çocuğu olduğunu ve Ardahanlı olduğunu söyledi. Hakkari’ye ikinci defadır geldiğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdiğini ifade etti.

Kongrenin sağlıklı bir şekilde bitirip kasın ayından gerçekleştirecek olan büyük kurultayda buluşacaklarını söyleyerek, yeni yeni yönetime başarılar diledi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise kongreye katılan herkese teşekkür etti.18 Mayıs’ta CHP Hakkari Parti binasında bir vido çektiklerini belirten Bakan konuşmanın devamında şunlar kaydetti.

‘’ Gönül isterdi ki o videoda söylediklerimiz gerçek olsun. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsun. Genel Başkanımız cumhurbaşkanı olsun diye ta bir adanmışlık içerisinde çalıştık. Bir seçim yaşadık. Umudumuz çok yüksekti. Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakının alabileceğine inandığımız bir seçimdi.1994 seçimlerinden beri aktif siyasetin içerisindeyim.

1994 yılından itibaren he seçimi yaşadım. Hiçbir seçim sonucu beni bu kadar etkilemedi. Eminim sizleri de çok etkiledi. Gerçekten üzüldüm ve büyük hayal kırıklığı yaşadım. O kadar umudumuz yüksekti ki umut ne kadar yüksek ise hayal kırıklığı da o kadar büyük olur.

Toplumun bizden bekletisi çok yüksekti. Seçimi kaybettik. Ben bir Cumhuriyet Hak Partili olarak, bir milletvekili olarak şunu bekledi. Parti içerinden bir özeleştiri süreci, yani ben Murat Bakan olarak neyi eksik yaptım. Nerde hata yaptım. Kendi adıma bu eksiği aradım.

Aynı şeyi parti yöneten iradenin de yapması lazım. Bugün değişim isteyen, değişim olsun diye o dönem MYK’da olan arkadaşlarından yapması lazım. Sayın Genel Başkanımızın da yapması lazım.

Hakkari çok başarılı bir süreç yönetti. Buradan Milletvekili adayımızı ve il yönetimimizi tebrik ediyorum. Rekor bir oy aldık. İttifaktaki partilerinden emeği çok fazla.Onlara da buradaki emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Yeni yönetime başarılar dilerim. Kongrede emeği geçen herkesi saygı ile selamlıyorum.’’

Yeninden CHP Hakkari İl Başkanlığına getirilen Nazım Demir ise 38. İl Kongresine katılan herkese teşekkür etti.

Başkan Demir, açıklamasını şu şekilde sürdürdü.

‘’Cumhuriyet Halk Partisi ve üyeleri için siyasal yaşamda yer almanın onurlu bir toplum hizmeti olduğu bilinci ile etnik siyaset ve sosyal demokrat düşüncenin örtüşmediği gerçeği ortada iken, toplumu ayrıştırmadan, önce insan felsefesi ile hareket etmek önceliğimizdir.

Bizler görevi 2018 ‘de devraldığımızda teşhisini koyduğumuz çok önemli eksikliklerimiz vardı. Parti içerinde az olsun, benim olsun düşüncesi hakimdi. Bu düşünceyi bertaraf etmek için uzun uğraşlar neticesinde başarma yolunda ilerledik. Hakkari’de 300 üye ile devraldığımız il başkalığını 3000 binlere çıkararak, üyesi olmayan köy, mahalle bırakmamak gayesiyle çalıştık.

2018 Genel seçimlerinde 1200 olan oyumuzu 5 bine, 2023 ‘teki Genel seçimlerinde 11 binlere çıkardık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 73 ile Türkiye başarı sayısı en yüksek ilk 3 ilden birisi olduk. Mevcut iktidarın milletvekili çıkarmadığı iki ilden birisi biz olduk. Bu süreçleri yaşarken ihanetler gördük. İftiralara uğradık. Rakiplerimiz sadece il başkanları ya da milletvekili adayları değildi.

Kamunun bütün imkanlarını kullananlara karşı yarıştık. Pes mi ettik asla! İnancımızın ve irademizin ilk günkü gibi sapasağlam ve aynı heyecanla koruyoruz. Ve diyoruz ki rüzgar ne kadar sert eserse essin, bırakalım söğüt düşünsün. Yüzyıllık çınara bir şey olmaz.

Sözümüz var bu güzel ülkemize, mutlaka güneşli güzel günleri he beraber göreceğiz. Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözleri ile bitirmek istiyorum .Hiçbir zaman ümitsiz olmayacağız, çalışacağız. Memleketimizi kurtaracağız. 38. İl kongremiz ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.‘’dedi.

Kongre yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemi ile devam etti.

Kongreye Deva Partisi Hakkari Kurucu İl Başkanı İbrahim Piruzbeyoğlu, Saadet Partisi Hakkari İl Başkanı Rahmi Çiftçi ,Deva Partisi Hakkari Merkez İlçe Başkanı Erhan Korkmaz, partiler ve vatandaş katıldı.

Kaynak; İl sesi gazetesi

1.jpg

3.jpg7.jpg

Bu haber toplam 1075 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim