• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Çiçek: Başbuğ un MGK da tartışılacak

Çiçek: Başbuğ un  MGK da tartışılacak
Bakanlar Kurulu Toplantısı nın ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek,

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ un yaptığı konuşmasında dile getirdiklerinin MGK da tartışılacağını belirtti.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Başbakanlık binasında 5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının sonrasında açıklamada bulundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde dün yapılan seçime değinen Çiçek, Kıbrıs açısından 2009 yılının çok önemli bir yıl olduğunu, başlayan, sürdürülen ve Türkiye nin de destek verdiği Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm için sürdürülen müzakereler olduğunu belirtti. Çiçek, Merkez Bankası nın yılda 2 defa Bakanlar Kurulu na para politikaları ve faaliyetlerine ilişkin bilgi sunduğunu hatırlatarak, "Bir tarafta uluslararası gelişmeler, ikinci olarak küresel krizin Türkiye ekonomisine etkileri, Türkiye de finansal istikrar, enflasyonun genel gidişatı, enflasyon durumu ve bütün bu faktörlerin ışığında uygulanmakta olan para politikalarıyla ilgili kapsamlı bilgi vermiştir" dedi. Bakanlar Kurulu nda, Avrupa Birliği sürecini de ele aldıklarını belirten Çiçek, bu hafta içerisinde, Temmuz ayından itibaren AB dönem başkanlığını üstlenecek İsveç in Başbakanı Fredrik Reinfeldt in Türkiye ye geleceğini belirtti.

Çiçek, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ un geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasının Bakanlar Kurulu na yansıyıp yansımadığına ilişkin soruya Çiçek, şu yanıtı verdi: "Konuyla ilgili daha önce şöyle bir açıklama yapıldı. Şimdi Sayın Komutan çok değişik konulara temas ediyor. Paragraf başlarına baktığımızda pek çok konu var, pek çok tanım var. Veya mevcut tanımların, mevcut kavramların bir kısım bilimsel alıntılarla yapılmak suretiyle içinin doldurulması var. Neyi, niçin anlıyoruz, nasıl anlamamız lazım gelir diye. Şimdi ben görev alanımla ilgili olduğu için oradaki ifadelere bakmaya çalıştım. Orada bir ayrıntı yok. Bir niyet beyanı, bir açıklaması gözüküyor ama onun çerçevesi nedir, kastedilen ne, nasıl bir düzenleme bu orada belli değil. Böyle bir noktada yoruma dayalı bir açıklama yapmak yerine, önümüzdeki günlerde Milli Güvenlik Kurulu var. Orada bu muhtemeldir ki konuşulabilir. Daha gündemi gelmedi. Konuşulabilir. Eğer hukuki bir açılım mı kastediliyor yoksa mevcut yasaların daha iyi işletilebilmesi noktasında alınması gereken tedbirlerden mi bahsediliyor, bunu orada tartışıp, görüşüp, müzakere ettikten sonra açıklama yapmanın daha doğru olduğunu, daha doğru olacağını düşünüyorum."

Çiçek, "Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak kabine içerisinden de Bakan Ertuğrul Günay ın Bu sürecin, AKP nin aleyhine işlediğine yönelik cümleleri var. Bu konu toplantıda gündeme geldi mi?" şeklindeki soruya da, konunun Bakanlar Kurulu toplantısında konuşulmasının hukuken mümkün olmadığı şeklinde yanıtladı.

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim