Çığ altında kalan iranlı'lar bulundu
Yayınlanma:
Güncelleme:
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ altında kalan 4 İranlı'dan 2’sinin cesedine daha ulaşıldı.
Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyü Tanyolu mezrasındaki akrabalarını ziyaret için yasadışı yollardan Türkiye'ye geçen İranlı Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa, 8 gün önce dönüş yolunda çığ altında kalmıştı.
Kendilerinden haber alınamayan İranlılar için çığın düştüğü Tekeli köyü Tanyolu mezrası Çimen bölgesinde arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri Piyade Birlikleri ve köylülerin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Faxır Ahmet ile Xebat İsmail'in cenazelerine Cuma günü ulaşılmıştı. Sürdürülen çalışmalar kapsamında çığ altında kalan Şakir Salih ve Adem Mustafa’nın da bugün cesetlerine ulaşıldı. Feyzullah Taş (İHA)
YASAL UYARI:
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Güncel