• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Cilo Dağı eteklerinde biber ve domates üretimi

Cilo Dağı eteklerinde biber ve domates üretimi
Hakkari’nin Yüksekova Ziraat Odası ve Yüksekova Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Cilo Dağı’nın eteklerinde bulunan 10 dönümlük arazide kapya biber ve domates ekimi gerçekleştirdi.

‘Üreten bir Yüksekova için’ sloganıyla yola çıkan Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı, ilçeyi tarım şehri yapmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

İlçenin dört bir tarafında farklı ürünler eken Yüksekova Ziraat Odası, son olarak Cilo Dağı eteklerinde bulunan Büyükçiftlik beldesinde yaşayan Feride İnce’ye ait 10 dönümlük araziye kapya biber ve domates ekimi gerçekleştirdi.

Yüksekova’da tarım seferberliği başlattıklarını belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, "Bugün Cilo Dağı’nın eteklerinde bulunan Büyükçiftlik beldesinde 10 dönümlük alanda kadın çiftçimiz Feride İnce’ye ait olan arazide hem kapya biberi hem de domates ekimini gerçekleştireceğiz.

Tarıma kadın elinin değmesi için yaptığımız bu çalışmayla inşallah Yüksekova’yı her alanda üretime kavuşturacağız. Üretim yapılmayan toprak bırakmayacağız. Özellikle kadınlarımızı toprakla buluşturacağız. Cilo Dağı’nın eteklerinde bulunan Büyükçiftlik beldemizin hem doğal güzelliği ve toprak zenginliğini hem de suyun berraklığıyla biz de ürünlerimizi toprakla buluşturacağız.

Her alanda verimliliği sağlayarak Yüksekova’nın üretim alanında büyük bir ivme kazanmasına yardımcı olacağız. Yüksekova’yı modern bir tarım merkezi haline getirene kadar durmayacağız.

Ana hedefimiz kendi kendine yetebilen bir Yüksekova’yı inşa etmek. Yaz aylarında bile domates, salatalık, biber gibi sebze çeşitlerimizi hep dışarıdan temin ediyoruz. Artık diyoruz ki kendi kendimize yetebilecek, kendi ihtiyaçlarımızı karşılayalım.

Hatta bunun ileri bir seviyesine ulaşarak komşu il ve ilçelerimize de sebze konusundaki ihtiyaçlarını buradan tedarik edelim. Biz de Cilo Dağı’nın eteklerinde yer alan 10 dönümlük araziye bu ürünlerin ekimini yaptık” ifadelerini kullandı. İHA

cilo-dagi-eteklerinde-biber-ve-domates-uretimi.jpg

Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim