Çin'den İsrail’e karşı İran’a destek açıklaması

Çin'den İsrail’e karşı İran’a destek açıklaması

Kaynak:Basından

Çin’in Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Fu Cong, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı “şiddetle kınadıklarını” açıkladı. Cong, saldırının “İran’ın egemenliğine açık bir ihlal” olduğunu belirtti.

BM Güvenlik Konseyi’nin İran’ın talebiyle 13 Haziran 2025 tarihinde düzenlediği olağanüstü toplantı öncesi bir grup medya kuruluşuna açıklamalarda bulunan Çin Büyükelçisi Fu Cong, “İsrail’in İran’a yönelik saldırısını çok sert bir şekilde kınıyoruz. Bu, İran’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne açık bir saldırıdır” dedi.

Fu Cong, özellikle İran’daki nükleer tesislerin hedef alınmasına dair haberlerin endişe verici olduğuna dikkat çekerek, “İsrail’in, İran’ın nükleer altyapısını hedef alması kırmızı çizgilerin aşılması anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi’nin İran’ın çağrısı üzerine düzenlediği toplantı, bu gece EBL 22.00’de başladı.

Çin’in yanı sıra Rusya ve bazı diğer ülkelerin de İsrail’e tepki göstermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.