• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

CİSAD Köprücük'te Berşine'ye zirve yaptı

CİSAD Köprücük'te Berşine'ye zirve yaptı
Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri, hafta sonunda Hakkari Merkeze Bağlı Köprücük Köyünde Berşıne tepesine tırmanarak doğa yürüyüşü ve fotoğraf gezisi gerçekleştirdi.

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) hafta sonunda Köprücük ve Berşıne tepesine tırmanarak  doğa yürüyüşü ve fotoğraf gezisi gerçekleştirdi.

Mart ayında karla  beyaza bürünen Berşıne, yine Hakkari başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden doğa sporları gruplarına ev sahipliği yaptı.

19  kişiden oluşan Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri de tek grup halinde doğa yürüyüşü yaptı.

Hakkari il merkezinde başlayıp 6 km. Uzaklıkta bulunan Köprücük köyüne varıp burada kahvatı yaptıktan sonra tamamıyla  patika  yürürken, gruptan 4 bayan ve 15 erkek toplamda 19 daoğasever  zirve tırmanışı gerçekleştirdi. 

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) Kurucu üyesi ve Dağcılık Federasyonu Hakkari Temsilcisi Naci Ertunç,  rehberliğindeki yürüyüşün yanı sıra Köprücükte  ve Berşınede  fotoğraf gezisi düzenlendi.

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) Köprücük Köyüne bağlı Berşıne  etkinliklerine katılan  Doğasever, Cihat Şahin, Hakkari ilimizde değişik  değişik dağlarını gezdik.  2450 rakımlı Berşıne tepesine hava şartlarının kırıcı etkisi ile bizim gurup zirve tırmanışını başarı ile yaptı dedi.

Şahin," Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bize bu şansı tanıyan  Kurucu üyesi olduğu ve Dağcılık Fedarsayonu Hakkari Temsilcisi  Nacir Ertunç'a  çok teşekkür ederiz. Ayrıca çok değerli Rehberlikte yer alan Süleyman Demirci  dostumuz bizi terletmeden ve yormadan zirveye taşıdı ve bu çok özeldi.

Güvenle çıktık ve Berşıne tepesinden    başarı ile indik, rehberimizin değerini biliyoruz. Hakkari  kıyısında böyle güzel bir gün yaşadığımız için çok şanslıyız doğrusu" şeklinde konuştu. Haber: Metin Keskin

2-605.jpg3-464.jpg1-545.jpg
 

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim