• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

CİSAD üyeleri 3932 rakımlı Kaçkar dağına tırmandılar

CİSAD üyeleri 3932 rakımlı Kaçkar dağına tırmandılar
CİSAD üyeleri olan on bir dağcı 3932 metre yüksekliğinde olan Kaçkar dağına tırmanış yaptılar.

23 Ağustos 2018 günü CİSAD üyeleri olan on bir dağcı Karadeniz bölgesine hareket ettiler.

 Turizm açısından ün yapmış bölgenin önemli yerlerini gezerek bilgi alan dağcı ekibi bölgede sürekli yağışların oluşumu  doğaya canlılık kazandırdığını dere yataklarında akan suların çoğaldığını ve aynı zamanda doğadaki  yeşillik alanların almış olduğu yağmur ve nemden dolayı özelliğini koruması, bölgede yeşil örtünün hakim olmasını sağladığı belirtildi.

CİSAD ekibi  beş günde bölgenin önemli yaylalarını, göllerini, Şelalelerini ve tarihi yerlerini gezdikten sonra , 3932 metre yüksekliğinde olan Kaçkar dağına zirve tırmanışını gerçekleştirdi.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Bölgenin sürekli yağış altında geçmesi bu defa dağcıları Kaçkar zirvesinde dolu yağışı ile yakaladı. Şimşeklerin sürekli çakması nedeniyle dağcı ekibin zirvede zor anlar yaşamasına ve erken inişe geçmesine neden oldu.

CİSAD Başkanı Azad Ölmez; aramızda ilk defa dağcılık sporu yapan arkadaşlarımız olduğu halde tüm ekibin zirveye ulaşması  sevindirici bir olay, bundan sonra Hakkari bölgesi başta olmak üzere yurdumuzun tüm dağlarına tırmanmayı düşündüklerini ifade ederek, amacımız bölgemizde dağcılık sporunu geliştirmek ve yeni nesillere yardımcı olmaktır dedi.

Kaçkar dağı zirve tırmanışını yapan CİSAD ekibinden Azad Ölmez, Naci Ertunç, Turgut Besi, Cemal Erip, Esat Kılınç, Ahmet Ertuş, Krem Onay, Engin Çallı, Recep Ölmez, Muzaffer Kaya ve Zeki Çiftçi.

Karadeniz bölgesinde  Artvin-Borçka-Karagöl--Arhavi-Mençuna şelalesi. İkizler-İspir, Yusufeli,Yaylalar köyü, Olgunlar köyü, Dilber düzü kampı, Kaçkar dağı zirve. Rize,Çamlıhemşi, Ayder yaylası, avrun yaylası, Mezuvit yaylası,Güneysu köyü-Kıble cami,Çayeli-Ağaran şelalesi, Çaykara ve Uzun gölü dolaştılar. Hakkarihabertv.com

 

 

 

Bu haber toplam 3449 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim