• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

Çocuk öldüren uzman çavuş mahkemede

Çocuk öldüren uzman çavuş mahkemede
Hakkari'de Enver Turan (15) isimli çocuğun silahla kafasından vurarak öldüren ve hakkında dava açılan Uzman Çavuş Gökşen S., Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Hakkari (İHA) -Feyzullah Taş- Olayla ilgili soruşturma kapsamında yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Uzman Çavuş Gökşen S.'nin "kasten adam öldürme" suçundan yargılandığı davanın duruşmasına, eşinin yanı sıra Enver Turan'ın babası Abdullah ve annesi Bahar Turan da katıldı. Duruşmaya 4'ü çocuk 6 vatandaşın da görgü tanığı olarak katılarak ifade verdiği bildirildi. Yaklaşık 3 saat süren duruşmada, mahkeme heyeti, Uzman Çavuş Gökşen S.'nin tutukluluk halinin devamına, duruşmanın ise 7 Aralık 2010 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Duruşma sonrası İHA muhabirinin telefonla görüştüğü mağdur avukatı Turgut Selçuk, bugün devam eden duruşmaya uzman çavuşun eşi ile birlikte katıldığını söyledi. Av. Selçuk, ''Duruşmaya olayın gördü tanıklarından 4'ü çocuk 6 mahalle sakini de katılarak ifade verdi. Tanık vatandaşlar, uzman çavuşun bilerek isteyerek ve görerek Enver Turan'ı vurarak öldürdüğünü söyledi. Mahkemede, savcı davanın başka bir ilde görülmesine yönelik talepte bulundu. Bu talep ne bizden ne de sanık avukatından geldi. Bu talep savcıdan geldi.

Mağdur avukatı olarak talebi kabul etmedik. Davanın başka bir ilde görülmesi halinde çocuğunu kaybeden ailenin mağdur olacağını ve bu durumun adil bir yargılanmayı engelleyeceğini belirttim. Ancak davanın başka ilde görülmesine yönelik Adalet Bakanlığı'na yazı yazıldı ve cevabı beklenecek. Bu nedenle mahkeme heyeti, uzman çavuşun tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 7 Aralık 2010 tarihine ertelenmesine karar verdi'' şeklinde konuştu.

Polis ve askerlerin adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı duruşma sonrası Uzman Çavuş Gökşen S. binanın arka kapısından dışarı çıkarıldı. Uzman çavuşun adliyeden çıkarılışı sırasında görevli polisler ellerindeki kalkanlarla adeta etten duvar örerek görüntü alınmasına izin vermedi. Cezaevi aracı etrafında da yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ile bir zırhlı araç, cezaevi aracına çıkışa kadar eşlik etti.
Öte yandan, Enver Turan'ın babası Abdullah Turan'ın mahkemede sinir krizleri geçirdiği ve salondan çıkarılarak sakinleştirildiği belirtildi.

Geçtiğimiz 9 Eylül tarihinde Keklikpınar Mahallesi Hakkari - Van karayolu üzerinde öğle saatlerinde çıkan olaylar sırasında, Ramazan Bayramı nedeniyle şeker topladığı belirtilen 15 yaşındaki Enver Turan isimli çocuk kafasına aldığı bir kurşunla ağır yaralanmıştı. Enver Turan, bir süre tedavi gördüğü Van Devlet Hastanesi'nde 17 Eylül'de hayatını kaybetmişti.mahkeme-h.jpg

mahkeme-h-2.jpg

Bu haber toplam 4457 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim