• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

ÇOCUKLARIN BASKETBOL İLGİSİ

ÇOCUKLARIN BASKETBOL İLGİSİ
Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yaz spor okulları kapsamında açılan basketbol kursuna yaklaşık 250 çocuk katılıyor.

Hakkari de basketbol kursuna büyük ilgi

Bir süre önce Hakkari Basketbol İl Temsilcisi Erol Hanlıgil in girişimleri sonucu başlatılan basketbol kursuna Hakkarili çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Sporda yeni bir uygulama başlatan antrenörler, kursa gelen çocuklara önce kitap okutuyorlar sonra da antrenman yaptırıyorlar. Uygulamadan oldukça memnun kalan sporcular ise evlerinde getirdikleri değişik kitapları okuyarak daha sonrada basketbol kursu görüyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonundaki kursta görev yapan 6 antrenörün haftanın 5 günü kademeli olarak 6-20 yaşları arasındaki 5 gurup sporcularına basketbol öğretiyorlar.


 Basketbol Antrenörü Mahmut Şimşek, antrenmanlardan önce gelen sporculara 1,5 saat kitap okuttuklarını ve daha sonra basketbol kursuna geçtiklerini söyledi. Şimşek,"Takımımıza Kayıp kentin kayıp takımı ismini verdik. Kurslarımız yaklaşık 1 ay önce başladı ve 2 ay daha devam edecektir. Kursa gelen değişik yaş gurubundaki sporculara önce evlerinde getirdikleri kitapları okutuyor, daha sonra da basketbol kursuna tabi tutuyoruz. Bu uygulamadan hem çocuklar hem de aileleri çok memnun kalıyor. Spora gelen çocukların malzeme sıkıntısı var. Valilikten isteğimiz bize malzeme konusunda yardımcı olmasıdır. Birçok dalda kurslar açılmış, ancak sporcular en çok basketbol kursuna ilgi gösteriyor. Şuanda yaklaşık 250 sporcu kurs görüyor" Arjin Kazak, Şeval Koşar isimli sporcular ise, basketbol sporunu çok sevdiklerini, kendilerine kitap okutma alışkanlığını kazandırdıkları için de çok mutlu olduklarını ifade ederek antrenörlere teşekkür ettiler. Çocuğu ile birlikte gelen bir anne ise, basketbol kursundan ziyade çocuklara kitap alışkanlığının kazandırılmasının bir ilk olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. NECMİ ERTUŞ(Hakkarihabertv.com)

 

 

 

Bu haber toplam 4766 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim