• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Coder'den meşaleli yürüyüş

Coder'den meşaleli yürüyüş
Hakkari Colemerk Öğrenci Derneği (CÖDER) üyesi öğrenciler Halepçe Katliamı'nın 26, yıl dönümü nedeniyle meşaleli yürüyüş düzenledi.

Altay Caddesi üzerinde toplanan CODER üyelerine Belediye Başkan Vekili Bülent Armut, STK temsilcileri ve yüzlerce kişi ise destek verdi.  Ellerinde meşaleler bulunan kalabalık Halepçe katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık sık sık “Şehit namırın,susma sustukça sıra sana gelecek, katil devlet hesap verecek” şeklinde sloganlar attılar.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önüne geçen kalabalık Halepçe katliamında yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Burada bir açıklama yapan CODER Derneği Üyesi Vedat Mengüç, 26 yıl önce diktatör Saddam rejimi tarafından güney Kürdistan’nın Halepçe kentini kimyasal silahlarla ve bombardıman resmi kayıtlara göre 5 bin, gayri kayıtlara göre 16 bin Kürt yaşamını yitirmiştir dedi.

Mengüç,” Dünya Kürtlere karşı yapılan bu katliamlara sessiz kalmıştır. Halepçe katliamı Ortadoğu Çoğrafyasında yaklaşık 40 milyon kürdün kimliksizleştirilmesi, statüsüzleştirilmesi politikalarının sonucudur. Halepçe katılmanı sadece diktatör Saddam ya da onun faşist uygulayıcısı olan kimyasal Ali ile izzah etmek olası katliam girişimlerinin önünü almamak demektir.  Daha Roboski de katledilen 34 Kürt köylüsünün acısı tazeliğini korumaktadır. Roboski katliamına "istihbarat hatası", diyenler bugün Halepçe için döktükleri timsah gözyaşlarına inanmamızı istiyorlar.

Bu zihniyetler değişmedikçe ve sorumlular cezalandırılmadıkça yeni Halepçelerin, Qamışloların, Beyazıdların, Gazilerin ve Roboskilerin yaşanacağını belirtmek isteriz. Kürt haklarına yönelik inkar ve imha siyasetinden derhal vazgeçilmelidir. Demokratik çözüme ilişkin Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin gerçekleştiği bu dönemde olurlu bir barışın tesis edilmesi olmazsa olmaz koşulumuzdur.

Onurlu bir barışa ulaşmanın yolu elbette geçmişle hesaplaşmaktan geçer. Halepçenin, Qomışlonun, Roboskinin, Paris katliamının, Geverin, Geliye tiyarenin, Aydınların, Şerzanların, Ceylanların, Eneslerin, Ali ismaillerin, Berkinlerin ve daha nice yoldaşlarımızın hesabı verilmelidir.

Tüm dünya Kürtlerden özür dilemeli ve Halepçe katliamı bir soykırım olacak kabul edilmelidir. 26'ncı yılında Halepçe katliamını gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyor ve nefretle kınıyoruz. Biz Colemerg yurtsever Demokratik devrimci öğrenciler olarak, Newrozda Özgürlük mücadelesini ve Rojava ile dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Kalabalık basın açıklaması sonrası sessiz bir şekilde dağıldı. Hakkarihabertv.com

coder-1.jpg

coder-2.jpg

 

Bu haber toplam 12331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim