• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Cöder'den polise tepki

Cöder'den polise tepki
Cölemerik Öğrenci Derneği (CÖDER) üyeleri yurt binası önünde kız öğrencilere sesli Kürtçe müzik dinledikleri için özel harekat polisleri tarafından tehdit edildiğini iddia ederek basın açıklaması düzenlediler.

Hakkari’nin Yukarı Merzan Mahallesi’ndeki üniversite öğrencilerinin kaldığı Yurt Kur binası önünde kurulan seyyar karakolun önünde nöbet tutan özel harekat polislerinin Kürtçe sesli müzik dinlendiği gerekçesiyle yurtta kalan birkaç öğrenciye “Bir daha Kürtçe müzik dinlerseniz kafanıza sıkarız”  gibi tavır sergilenmesi ve daha öncede öğrencilere silah doğrultularak tehdit edilmesi (CÖDER) üyeleri tarafından protesto edildi.

Yurt Kur Müdürlüğü binası önünde CÖDER üyeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasına Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, BDP Merkez ilçe eş Başkanları Halit Soydan, Mehtap Daştandemirel, İHD Hakkari Şubesi Başkan Yardımcısı Sait Kahraman ve öğrenciler katıldı.

Burada basın açıklamasını okuyan CÖDER üyesi İbrahim Halilkılıç, Özel harekat polisleri tarafından Kürtçe sesli müzik dinlendiği gerekçesiyle yurtta kalan birkaç öğrenci arkadaşlarını tehdit ettiğini belirtti.

Halilkılıç,”Bugün Özel harekat polisleri tarafından Kürtçe sesli müzik dinlendiği gerekçesiyle yurttu kalan birkaç öğrenci arkadaşımıza bir daha Kürtçe müzik dinlerseniz kafanıza sıkarız tavrı kullanılarak bu arkadaşlarımıza silah doğrultularak tehdit edilmişlerdir. Daha önceki günlerde yurttaki kadın arkadaşlarımız polisler tarafından sözlü taciz yapılmıştır.  

Ohal dönemini aratmayan bu tür uygulamalar bizi endişelendiriyor. Biz bu polisleri çok iyi tanıyoruz. Daha iki gün önce İstanbul meydanında sorgusuz sualsiz iki kişiyi katletmiştir. Ak Parti hükümeti polise sınırsız yetki vererek bu katliamlara zemin hazırlamaktadır. Mevcut durumda Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yurt kur binası önünde seyyar karakol ve önünde bulunan iki akrep tipi zırhlı araç nöbet tutuyor. 

Polisin kimi kimden kuruduğu meçhuldür. Biz öğrenciler olarak bunu anlamaktan güçlük çekmekteyiz.  Yurt kur müdürlüğü binası önünde bulunan polisler gün boyunca mehter marşı ve faşizmi kokan müzik açarak öğrencileri provoke ediyorlar. Polisler hiçbir gerekçe göstermeden yurdun önündeki öğrencilere kimlik sorup hakaret ediyorlar. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz. Daha büyük olaylar yaşanmadan bu tür baskı ve uygulamalara son verin” dedi. Hakkarihabertv.com

coder-1.20140524183900.jpg

coder-2.20140524183911.jpg

 

Bu haber toplam 5099 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim