• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Cöder'den Rojava protestosu

Cöder'den Rojava protestosu
Hakkari Üniversitesi Colemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) üyeleri yaptıkları yürüyüşle Rojava’da yapılan katliamı protesto etti.

Hakkari Üniversitesi  Colemerg Öğrenci Derneği (CÖDER)üyesi öğrenciler Bağdat Şam İsam Devleti IŞİD’ın Suriye’nin Rojava kesiminde yaptığı sivil katliamları kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Altay Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Meslek Yüksek okulu önünde bir araya gelen dernek üyesi öğrenciler buradan Bulvad Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önüne kadar ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganar eşliğinde yürüyüş yaptılar. “Rojava halkı yalnız değildir” ve “Hakkari uyuma Rojavaya sahip çık” sloganlarının atıldığı yürüyüş belediye binası önünde yapılan basın açıklaması ile son buldu.

Burada yapılan basın açıklamasında dernek yöneticisi Nurettin Korkmaz, Suriyede Esad rejiminin tekçi, baskıcı ve yasakçı politikalarıyla uluslarası güçlerin müdahalesiyle Suriye kan gölüne dönüşmüş bulunmaktadır dedi.

Suriyenin en istikrarlı bölgesi olan,halkların öz yönetimini inşa ettiği Rojava, çetelerin hedefi haline geldiğini belirten Korkmaz, Suriye halklarıyla hiçbir bağı olmayan dış ülkelerin beslemesi, örgütlemesi olan İşid v.b çeteler hergün yeni bir katliam gerçekleştirdiklerini söyledi.

Korkmaz; " Katliamcı ve kirli yüzlerini saklayarak İslam dinini kendilerine maske olarak kulanan insani hiçbir değerden nasibini almamış kendileri dışında herkesi düşman gören çocuk, kadın demeden insanları vahşice katleden bu çeteler katliamlarına serekaniye katliamını eklemişlerdir.

Suriyenin dışından gelen ve rojavayı kan gölüne dönüştürmek isteyen bu çetelere yapılan her yardım yeni bir katliama zemin sunmaaktadır. Bunun için öncelikle rojava halkına yönelik uygulanan ambargo, hendek ve kuşatma politikalarına son vermelidir.

Tarihte halkların arasına örülen duvarların hiçbir geçerliliği olmadığı gibi Kürdistan halkları arasında örülen duvarlarında hiçbir meşruiyeti ve geçerliliği olmayacaktır. Kürt,arap halkları başta olmak üzere rojava halkına yönelik yapılan bu katliam tüm insanlığa yapılmış bir katliamdır.

Türk devleti Suriyede İslam adına katliam yapan çeteleri eğitmekte ve her türlü lojistik desteği vererek katliamlar yapılmasını sağlamaktadır Türkiye, Suudi, katar başta olmak uluslarası güçler ışid çetelerine biran önce verdikleri destekten vazgeçmelidir.

Bu vahşette, yaşadığımız ülkenin hükümeti yani akp iktidarıda siyasal sorumluluk sahibidir. Çünkü bu saldırılar Türkiye tarafından desteklenen IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Rojava halkına sıkılan her kurşun barış ve demokrasiye sıkılan kurşundur.

Çünkü rojava halkı kimseye saldırmamakta, tüm emperyalist devletlerin ve Türkiye devletinin Suriyede halkları birbirlerine kırdırma ve öldürtme politikalarına karşı çıkmaktadır. Aynı şekilde İran’da Kürt siyasetçilerini idam ederek siyasi soykırım uygulamaktadır. İran rejimi  bu uygulamalarından vazgeçmeli siyasi soykırım operasyonlarına son vermeli, siyasi tutsakları derhal serbest bırakmalıdır.

Türkiye devleti barış ve çözüm sürecini ilerlemesini gerçekten istiyorsa karakol ve kalekol inşasında biran önce vazgeçmeli, Rojawa halkıyla iyi geçinip yürüttüğü politikalardan bir an önce vazgeçmelidir. Biz buradan Hakkari Üniversitesi Öğrencileri olarak Rojava halkının yanında olduğumuzu,Rojavanın sahipsiz olmadığını belirtiyor ve Akp hükümetini uyarıyoruz. Çetelerle olan bu ortaklıktan ve yapılan katliamlara ortak olmaktan vazgeçmesini istiyoruz.

Kürt halkının Rojava Kürdistanında inşa ettiği demokratik modeli örnek almasını temenni ediyoruz. Rojava kürt halkının onuru ve şerefidir. Rojava halkının onurlu mücadelesini selamlıyor ve bu onurlu duruş önünde saygıyla eğiliyoruz"dedi. Hakkarihabertv.com

coder-1.20140603134448.jpg

coder-2.20140603134456.jpg

 

 

Bu haber toplam 5735 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim