ÇOMÜ, TÜBİTAK 4000’lü Programlar Çalıştayı’na katıldı

ÇOMÜ, TÜBİTAK 4000’lü Programlar Çalıştayı’na katıldı

Kaynak:Perihan Önal

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı Destek Programları Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4000’li Programlar Çalıştayı, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde TÜBİTAK 4000’li programlar kapsamında proje yürüten akademisyenler de katılım sağladı.

ÇOMÜ’yü çalıştayda; TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen “BilimFest Çanakkale” Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ile TÜBİTAK 4009 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında yürütülen “7’den 77’ye Afet Bilinci: Akıllı Köy Bilim Etkinlikleri” Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Seçil Emeklioğlu temsil etti. Çanakkale’den çalıştaya ayrıca Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğünden Mustafa Cem Demirbağ katıldı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden proje yürütücülerinin, TÜBİTAK yetkililerinin ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam’ın katılımıyla gerçekleştirilen ve gün boyu devam eden çalıştayda, 4000’li programların uygulama süreçleri kapsamlı biçimde değerlendirildi.

Çalıştay kapsamında proje yürütücülerinin saha deneyimleri, uygulama süreçlerinde karşılaşılan durumlar ve geliştirmeye açık alanlar ele alınarak; TÜBİTAK 4000’li programlarının daha etkin uygulanmasına, mevcut süreçlerin iyileştirilmesine ve gelecek dönem çalışmalarının geliştirilmesine yönelik görüş ve öneriler paylaşıldı.

ÇOMÜ ekibi, üniversitenin TÜBİTAK 4000’li programlar kapsamında edindiği proje ve saha deneyimlerini çalıştay sürecine aktararak, programların geliştirilmesine yönelik değerlendirme ve çalışmalara katkı sundu.whatsapp-image-2026-09-04-at-12-44-36-1

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.