• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Çöp toplama işi özelleştirildi

Çöp toplama işi özelleştirildi
Hakkari Belediyesi yaptığı ihale ile çöp toplama işini özelleştirdi.

Haber: Haluk Duran- Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, belediye hizmet binası temizliği ile imar ve mücavir alan sınırları içerisinde idarenin belirlediği 15 mahallenin çöp toplama ve toplanan çöplerin belediye katı atık sahasına taşınması hizmet alımı için yaptığı ihaleye 9 firmanın katıldığını belirtti.

Bedirhanoğlu, "İhaleye 9 firma katılmış, ihaleyi En-Katem Sanayi Ticaret Limitet Şirketi aldı. Bugün firma yetkilisi Cahit Karatekin ile birlikte temizlik sözleşmesini imzaladık. Böylece imzalanan sözleşme ile birlikte Hakkari'nin temizlik işi firmaya devredilmiş oldu. Bildiğiniz gibi yıllardır Hakkari'de çöp sorunu mevcut. Hakkari Belediyesi kendi personeli ve kendi araç gereçleri ile büyük bir çaba içinde idi. İki yıllık süre içinde belli bir değişimde oluştu.

Fakat günümüz koşullarında bütün belediyeler bu hizmeti özelleştirdiği gibi bizim belediyemiz de daha kaliteli hizmet sunmak için özelleştirmeye gidildi. Şimdiki özelleştirmemiz 6 aylık süreyi kapsamakta, inşallah bu 6 aylık süreden sonra 2012 yılında artık yıllık sözleşmeler yaparak bunu devam ettireceğiz. Arkadaşlar bu ihaleyi almışlar, kendilerine başarılar diliyorum. Allah bizi bu halka karşı utandırmasın. İnşallah hepimizin çabası ile Hakkari çok daha temiz bir duruma gelecektir" dedi.

İhaleyi alan firma yetkilisi Cahit Karatekin ise, Hakkari Belediyesi'nin açmış olduğu ihaleye iştirak edince akıllarında çok büyük şüpheler olduğunu belirtti. Karatekin, "Mahalli idarelerle çalışmanın bütün güçlüğünü biliyorduk, ama memleket bizim memleketimiz, halk bizim halkımız. En iyi hizmeti vereceğimizi düşünerek ihaleye iştirak ettik. İhale tarafımızda kaldı. Sayın başkanımızla da görüştük, Hakkari'nin bütün zorluğunu biliyoruz.

Her şeyin farkındayız. Ancak en iyi şekilde olayın üstesinden gelebilmek ve Hakkari'ye daha iyi hizmet edebilmek için üzerimize düşen fedakarlığı yapmaya hazırız. Gerekirse çift vardiya çalışacağız. Bizim çok önem verilen, çok temiz ve titiz bakılan batının hiçbir şehrinden farkımız olmadığını, çok iyi bir şekilde imkanlarımız dahilin de inşallah bu işi yürüteceğiz" şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 4098 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim