• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Covid-19'a bağlı olarak 16 ölüm vakamız var

Covid-19'a bağlı olarak 16 ölüm vakamız var
Bingöl Valisi Kadir Ekinci, kentte bugüne kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Vali Kadir Ekinci, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek Covid-19 kapsamında alınan önlemleri açıkladı.

Bingöl’de bugüne kadar Covid-19 kaynaklı 16 ölüm vakasının gerçekleştiğini belirten Kadir Ekinci, “Genellikle sayı vermiyorum ama bu önemli bir sayı. Bingöl nüfusu ölçeğinde Covid-19’a bağlı ölüm oranı ciddi bir rakam. Dolayısıyla bu rakamı tüm vatandaşlarımızın hassasiyeti algılaması için söylüyorum” uyarısında bulundu.

Bingöl’deki Covid-19 vakalarının yüzde 23'lük dilimini 65 yaş ve üzeri kişilerin oluşturduğunu dile getiren Vali Ekinci, sözlerine şunları ekledi:

“Bu bizi çok ciddi anlamda üzüyor. Çünkü bu yaş gruplarında başka hastalıkların olmasından dolayı korona virüs bulaşması halinde diğer hastalıkları da tetikliyor ve ne yazık ki ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Bingöl’de bugüne kadar Covid-19'a bağlı olarak 16 ölüm vakamız var. Sayı genellikle vermiyorum ama bu önemli bir sayı. Bingöl nüfusu ölçeğinde Covid-19’a bağlı ölüm oranı ciddi bir rakam. Dolayısıyla bu rakamı tüm vatandaşlarımızın bu hassasiyeti algılaması için söylüyorum.

Özellikle gençlerimiz bu virüs sürecini biraz hafife alıyorlar. Bünyeleri güçlü olabilir, herhangi yan bir hastalıkları olmayabilir. Bazen bu süreci hafif atlatabilirler hatta belirtisiz atlatabilirler. Ancak genç kardeşlerimiz çevrelerine bu hastalığı bulaştırma riski en fazla olan kişilerdir.

Dolayısıyla yaşlı vatandaşlarımızı muhafaza etmek istiyoruz, hastanedeki hallerini görünce içimiz acıyor. İstiyoruz ki hiçbiri bu illete yakalanmasın. Ama buna vesile olan herhangi bir gencimiz duyacağı vicdan azabı da bizleri rahatsız ediyor.”

Bingöl’de 65 yaş ve üzeri vatandaşlara kısıtlama getirildiğini aktaran Vali Ekinci, “65 yaş ve üzeri vatandaşlar için aldığımız karara göre düğün, nişan gibi toplu organizasyonlarda birinci derece yakını olması halinde katılabileceği, diğerlerinin katılamayacağına dair hüküm var.

Çay ocakları, kıraathaneler gibi insanların toplu halde bulunduğu ortamlara 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın girmesini yasakladık” ifadelerini kullandı.

İl Salgın Denetim Merkezini kurduklarını kaydeden Ekinci, sözlerine şunları ekledi:

“Bu merkezin altında mahalle denetim ekiplerini oluşturduk. Bu mahalle denetim ekiplerinde kamu kurum ve kuruşlarımızın yöneticileri, çalışanları, öğretmenlerimiz, din görevlilerimiz, muhtarlarımız, apartman yöneticileri, site yöneticileri gibi birimler var.

Bu ekipler, 14 gün boyunca karantina kalması gereken pozitif vakaları çok daha yakından takip ederek, günde 3-4 defa evde kalıp kalmadıklarını denetleyerek vatandaşlarımızın hastalıkları evde atlatmalarına gayret edeceğiz.

Köy ve mahalle düğünlerinde toplu yemek verilmesi yasaklandı. Toplu yemeklerle birlikte ne yazık ki maskeler açılıyor ve uzunca bir süre maskesiz, yakın bir mesafe temas oluşuyor. Dolayısıyla köy ve mahalle düğünlerinde toplu yemeği kaldırdık.

Yine düğünler sonrası bir konvoy oluşuyor. Bu konvoylarda hem yüksek sesle müzik dinlenmesi hem araç içinde tedbirsiz yakın temas hem de şehrin belirli merkezlerinde durup halay çekilmesi vardı. Bunların hepsini yasakladık. Bundan sonra konvoylar sadece 5 araçla sınırlı olacak. Bunlar da mümkün olduğunca birinci derece aile yakınları olacak. Bunlara bundan sonra müsaade etmeyeceğiz. basından

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim