• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Çukurca karayolunda eski mayınlar aranıyor

Çukurca karayolunda eski mayınlar aranıyor
Bir süre önce meydana gelen ve 8 asker ile 1 köy korucusunun yaşamını yitirdiği, 14 askerin yaralandığı patlamanın yaşandığı Hakkari-Çukurca karayolu, bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı.

Bir süre önce şehirden 11 kilometre mesafede bulunan Hakkari-Çukurca karayolu Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında PKK üyeleri tarafından 6 ayrı noktaya tuzaklanan mayınların patlaması sonucu 9 kişinin yaşamını yitirdiği noktada olay yeri incelemesinin yapılması üzerine Hakkari-Çukurca karayolu geçici bir süre için trafiğe kapatıldı.

depin-1.jpg

Yaklaşık 4 saat boyunca Hakkari'den 7 kilometre mesafede bulunan Depin noktasında bekleyen yolcuların bazıları Zap suyu bazıları ise bir petrol istasyonunun etrafına oturarak yolun açılmasını beklediler. Bazı aileler ise namaz kılarak vakit geçirmeye çalıştılar. Ramazan ayında güneşin altında 6 saat boyunca beklediklerini belirten vatandaşlar, yolun biran önce açılmasını isteyerek, yolun uzun sürü kapatılmasını ise tepki gösterdiler.

depin-2.jpg

VALİ TÜRKER OLAY YERİ İNCELEMESİ VE ESKİ MAYINLA ARANIYOR

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari-Çukurca karayolunun trafiğe kapatma nedeninin bir süre önce meydana gelen patlamada 9 şehidin verildiği ve 14 askerin yaralandığı olay yerinde incelemelerin yapıldığını söyledi. Türker,"Çukurca-Hakkari karayolunda patlama meydana gelmişti. Olay yeri inceleme ekibi orada inceleme yapıyor. Bir taraftan da geçmişte döşenmiş olabileceği mayınlar var mı yok mu ona bakılıyor. Yapılan olay yeri inceleme çalışmalarının ardında Hakkari-Çukurca karayolu yeniden ulaşıma açılacaktır" dedi.

Hakkari Valisi Muammer Türker,incelemeler nedeniyle bir süreliğine kapanan karayolunun, incelemelerin ardından akşam saatlerinde tekrar trafiğe açıldığınısöyledi.
Hakkari Haber Tv.Com

depin-3.jpg

 

Bu haber toplam 7668 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim