• BIST 10158.63
  • Altın 2471.056
  • Dolar 32.1938
  • Euro 35.061
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Çukurca, Yüksekova'da Soma yürüyüşü,,,,

Çukurca, Yüksekova'da Soma yürüyüşü,,,,
Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde, Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle yürüyüş yapıldı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle sessiz yürüyüş yapıldı. Öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’ndeki PTT binası önünde toplanan KESK Şubeler Platformu, Tarım Orkam-Sen, DİVES, SES, BES, Eğitim-Sen, İHD, BDP, HDP, Tüm-Bel-Sen üyelerine Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç ve vatandaşlar da destek verdi.

cukurca--1.jpg

Buradan belediye binası önüne kadar yapılan sessiz yürüyüşün ardından SES Çukurca Temsilcisi Dr. Cem Çimen tarafından yapılan açıklamanın ardından, kalabalık 5 dakikalık oturma eyleminde bulunduktan sonra sessizce dağıldı.

YÜKSEKOVA: KESK İlçe Temsilciliği önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Cengiz Topel Caddesi üzerinden yürüyüşe geçerek Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürlüğü önüne geldi. Vatandaşların da destek verdiği kalabalık, burada Soma'da hayatını kaybeden emekçiler için saygı duruşunda bulundu. 

Ardından DİSK İş Sendikası Yüksekova Temsilcisi Saime Akgül tarafından “KESK, DİSK, TMMB, TBB olarak Soma’da yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren işçi kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diliyor, göz göre göre yaşanan bu katliamın bütün sorumluluklarının derhal hesap vermesini istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık, daha sonra eylemlerine son verdi.

HASTANE ÇALIŞANLARI GREVE GİTTİ
Yüksekova Devlet Hastanesi çalışanları da Soma için greve gitti. Sabah saatlerinde iş bırakma eylemi yapan hastane çalışanları, hastane başhekimliği önünde basın açıklaması yaptılar. Yüksekova Sanayi Sitesi’nde çalışan emekçiler de, Soma için tek yürek oldu. Emekçiler, sabah saatlerinde sanayi sitesi girişine “Soma’daki kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz” pankartı açtı. Bazı sanayi esnafının da işyerlerine siyah pankart astığı görüldü. İHA

gever-.jpg-n.jpg

 

Bu haber toplam 4506 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim