• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Çukurca’da bütün öğretmenler sahada

Çukurca’da bütün öğretmenler sahada
Irak’ın sınıf noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesinde başlatılan “Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi” kapsamında yaklaşık 200 öğretmenin sahada olduğu belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, Kaymakam Hasan Kurt’un katılımıyla ilçe Merkezinde ve köylerde bulunan 200 öğretmenimizle beraber ilçede başlatılan “Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi” kapsamında sahada olduklarını söyledi. Doğan,” Öğrencilerimizin başarısını artırmak, devamsızlığını azaltmak, öğrencilerin zararlı alışkanlıklar kazanma riskini azaltmak ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla  veli ziyaretleri gerçekleştirilerek, öğrenci, öğretmen, veli ilişkisinin önemine dair farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Bu ziyaretlerde eğitim kurumlarının ve eğiticilerin, öğrenci ve ailesine verdiği bir mesaj vardı “Sizin yanınızdayız” dedi.

" Sınırda Sınırsız Eğitim projesi’’  kapsamında Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt ve Eşi Şule Kösem Kurt, Çukurca Vali Erdoğan Gürbüz Anaokulu öğrencisi Belinay Kapan adlı öğrencinin evini ziyaret etti. Kurt,”Bu kadar önemli bir alanda  ve çağın bu kadar hızlı değişim gösterdiği bir durumda eğitime önem  vermek gerekiyor.

Hayata geçirdiğimiz Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi kapsamında eğitimin bir ayağı olan velilerimizi ziyaret ediyoruz. Amacımız ilçemizde eğitim gören çocuklarımızın eğitim kalitesini artırmaktır. Velimizi eğitim öğretim sürecine dahil etmektir. Öğrenciye sınıf başarısı ve olumlu davranışlar kazandırmanın en temel kaynağı ve dayanağı, öğrenci, öğretmen ve veliler arasındaki olumlu iletişimdir.

1-736.jpg

Bu üçlü arasında iyi iletişim kurulmadan sağlıklı bir öğrenci gelişimi gerçekleştirmek olanaklı değildir” şeklinde konuştu.

" Sınırda Sınırsız Eğitim prpjesi’’  kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, Cumhuriyet İlkokulundan  öğrenim gören  Kenan Akkaya adlı öğrencimizin ailesini evinde ziyaret etti.

Müdür Doğan, öğrencilerimizin ailesiyle sohbet ederek, okul dışında geçirdikleri zamana dair velilerimizden bilgiler aldıklarını söyledi. Doğan,” Öğretmen ve aile sürekli işbirliği halinde olmalı, öğrenciye destek olarak olumlu davranışlar kazanmasını sağlaması gerekir.

2-782.jpg

Bütün bunlar göz önünde bulundurularak yapılan ev ziyaretlerinin öğretmen-öğrenci, öğrenci-veli, öğretmen-veli arasındaki iletişimi ve işbirliğini kuvvetlendirdiğinden ev ziyaretlerini önemli görülmüştür. Okul-öğrenci-veli ilişkisini sağlamlaştırarak, öğrencilerimizin gelişimini ve başarısını olumlu yönde desteklediğini dile getirmiştir” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

 


 

Bu haber toplam 2615 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim