• BIST 10895.25
  • Altın 2506.579
  • Dolar 32.1801
  • Euro 34.9308
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Çukurca'da Rojava'ya destek şenliği

Çukurca'da Rojava'ya destek şenliği
Suriye’deki Kürtlerin Devrimi’nin 1. Yıl dönümü nedeniyle BDP Çukurca İlçe örgütü tarafından meşaleli yürüyüş, şenlik ve basın açıklaması düzenlendi.

ROJAVA ŞENLİĞİN'DE İNSAN SELİ YAŞANDI: Kuzey Irak’ın sınıf noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesi BDP İl Örgütü tarafından Cumhuriyet Caddesi düzenlenen meşaleli yürüyüş, şenlik ve basın açıklamasına binlerce kişi katıldı. Yerel sanatçıların sahne aldığı canlı müzik eşliğinde Kürtçe şarkılar seslendirildi. Halayın başını çeken BDP Çukurca eski Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile binlerce kişi saatlerce halay çekti.

EVLERİNİ BOŞALTIP ŞENLİĞE KATILDILAR....

Şenlik nedeniyle ilçede hayat tamamen durma noktasına geldi. İlçe sakinleri evlerinin terk ederek 7'den 70'e herkes şenliğe katıldı. İlçe sokaklarının bile yetmediği şenlik sırasında adeta insan seli yaşandı. Birçok vatandaş ilçede bu denli ilk defa gece geç saatlerde düzenlenen şenliğe büyük katılımın sağlandığını belirttiler.

Çekilen halayların ardından Hakkari Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, Çukurca eski Belediye Başkanı Mehmet Kanar  BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt,  BDP Eş Başkanı Esmer Tekin, Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, BDP Parti Meclis Üyesi Hasan Güzel, BDP Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Feysel Seven, Çukurca BDP İlçe Başkanı Servet Tunç, Çukurca Belediye Başkanı Hadır Demiroğlu Çukurca Meya-Der Temsilcisi Kazım Takinalp ve Hakkari’de gelen STK temsilcileri ile binlerce kişi düzenlenen meşaleli yürüyüşte ön saflarda yürüdü. Yürüyüş sırasında ilçeyi inleten havai fişek gösterisi yapıldı.

TUNÇ: HER ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİKTEN YANAYIZ

Yürüyüş sonrası Kürtçe bir konuşma yapan Çukurca BDP İlçe Başkanı Servet Tunç, Rojava Devriminin 1. Yıl Dönümü nedeniyle şenlik düzenlediklerini belirtti. Her zaman birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyleyen Tunç Türkiye’nin demokratikleşmesi için hep birlikte mücadele edeceklerini belirtti.

KURT: ROJAVA'DAKİ DEVRİMİ SELAMLIYORUZ

BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt ise Kürtçe yaptığı konuşmada Irak sınırında hükümete seslenerek İmralı adasında bulunan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan sağlık durumu için bir heyet gönderilmesini istedi. Rojava’daki devrimin Kürtlerin bir devrimi olduğunu ifade eden Kurt, bu devrimi selamladıklarını ve artık Kürtlerin kendi kendilerini yönetme zamanı geldiğini söyledi.

 KÜRT VE TÜRKLERİN BİRBİRLERİ İLE BİR SORUNU YOK

BDP Hakkari eski İl Başkanı ve Parti Meclis üyesi olan Hasan Güzel’de burada Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yaparak, Kürtlerin ve Türklerin birbirleri ile alıp veremediğinin olmadığını sorunun sadece imha ve inkar politikaları ile hükümetin inkar politikaları ile ilgili olduğunu ifade etti. Güzel,”Bugün Batı Kürdistan halkının devriminin 1. yıldönümüdür.

Bugün burada hem buna dikkat çekmek hem de Sayın Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu için burada toplandık. Kürt ve Türk halkı kardeştir. Hiçbir zaman bu halkların birbirleri ile sorunları olmadı. Ülkede sadece inkar politikaları yürütülüyor. Bizim sorunumuz bununladır. Bakın bölgedeki olaylardan dolayı binlerce kişi faili meşhur cinayetler oldu. Failleri halen aramızda dolaşmaktadır” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş-Hacı Geyik

cukurca-rojava-kutlamasi-2.jpg

cukurca-rojava-kutlamasi-3.jpg

cukurca-rojava-kutlamasi-4.jpg

cukurca-rojava-kutlamasi-5.jpg

cukurca-rojava-kutlamasi-6.jpg

cukurca-rojava-kutlamasi-7.jpg

cukurca-rojava-kutlamasi-8.jpg

Bu haber toplam 5150 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim