• BIST 9974.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Çukurca'da yemekteyiz yarışması

Çukurca'da yemekteyiz yarışması
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Halk Eğitim Merkezi'nde kadınlar tarafından düzenlenen "Yemekteyiz" yarışması büyük ilgi gördü.

HAKKARİ (İHA) - Hacı Geyik- Yarışmaya Çukurca Kaymakamı Levent Öztin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Etem Kara, Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, Halk Eğitim Müdürü Barış Gül ve çok sayıda davetli katıldı. Halk Eğitim Merkezi"nde görev yapan 7 kursun usta öğreticisi ve öğrencileri yöresel yemeklerin haricinde kendi seçtikleri yemekleriyle yarışmaya katıldı. Kaymakam Levent Öztin"nin de içinde bulunduğu 7 kişilik jüri üyesi hazırda bulundu.

cukurca-yemek-3.jpg

1,5 saat içerisinde yöresel yemekler haricinde değişik bir yemek türleri servis edip jürinin önüne bırakan yarışmacılar jüri ekibi tarafından hijyen orijinalliğe uyum, lezzet, sunum, servis tabağında süsleme, uygulama ve işçilik dallarında değerlendirme yaptı. Yarışmada birinci gelen kişi yarım Cumhuriyet altını ile ödüllendirilirken, yarışmada 2'nci gelen kişiye çeyrek altın ve 3"ncü ye ise çeşitli hediyeler verildi.

cukurca-yemek-5.jpg

Kaymakam Levent Öztin, kadının sosyal hayatta muhakkak yer alması gerektiğini belirterek, kadının sporda sanatta iş hayatında siyasette bulunması gerektiğini söyledi. Öztin,"İnanıyorum ki kadınlarımız daha çok yer aldıkça toplumsal sorunlarımızda daha hoşgörüyle daha rahat bir şekilde çözülecektir.

cukurca-yemek-4.jpg

Bunun temelinde eğitim hayatı daha uzun ömürlü olması lazım kız çocuklarımızın en azında ortaöğretimi tamamlamaları gerekir lise hayatlarını çünkü hepimizin ilk öğretmeni kendi annelerimiz. Eğer ilk öğretmenimiz ne kadar bilgiliyse şuurluysa bizimde temellerimiz o kadar sağlam olur" dedi. Yarışmanın ardından ardında kaymakam ve beraberindekiler kursiyerlerle birlikte Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiler.

cukurca-yemek-1.jpg

cukurca-yemek-2.jpg

cukurca-yemek-6.jpg

Bu haber toplam 7795 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim