• BIST 10536.54
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Çukurca'da yeni başkan Demiroğlu oldu

Çukurca'da yeni başkan Demiroğlu oldu
Çukurca İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın yerine Belediye Meclis Üyesi Hıdır Demiroğlu oy birliği ile seçildi.

Hakkari'nin Çukurca İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardında Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplandı. seçim öncesi kısa bir konuşma yapan eski Belediye Başkanı Mehmet Kanar, seçilecek yeni yönetime sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, "Bugün itibarıyla 4 yıldır burada belediye başkanlığını yürütüyordum.

Alınan siyasi bir kararla bu görevimden alındım. Bu güne kadar yaptığımız gibi bundan sonrada halkımıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet ettiğim süre boyunca elbette eksiklerim olmuştur. Ben yaşanan eksikliklerden dolayı arkadaşlarımın beni af etmesini diliyorum. Benim sizlerin üzerinde bir hakım varsa af ediyorum, sizlerin varsa sizlerde affedin. Bundan sonra da hep birlikte bu halka hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından başkanlık seçimi için gizli oylamaya geçildi. seçime katılan 8 Belediye Meclis üyesinin tamamını alan Belediye Meclis üyesi Hıdır Demiroğlu Çukurca Belediyesinin yeni belediye başkanı oldu. seçim sonucunu açıklayan Belediye Başkan vekili Ziro Koç, "Bugün burada yaptığımız seçim ile haksız yere görevden alınan Mehmet Kanar'ın yerine yeni başkanımızı seçmiş bulunuyoruz. Belediye Meclis üyelerimizden 9'nun 8'i katıldı. Yapılan gizli oylama sonucu meclis üyelerimizden Hıdır Demiroğlu kullanılan 8 oyun tamamını alarak yeni belediye başkanımız olarak seçilmiştir. Kendisine başarılar dileriz" dedi.

Ziro Koç daha sonra koltuğu yeni Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu'na devretti. Yeni Başkan Demiroğlu, ilk demecinde halka hizmet etmek için var güçleri ile çalışacaklarını belirterek, "Mehmet başkanın görevden alınması bizler için bir anlam teşkil etmiyor. Mehmet başkan her zaman bizim gözümüzde ve yüreğimizde başkanımızdır. Budan sonrada arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapacağız. Bugün yapılan seçimde benim adım çıkmıştır. Umarım 2013 yılı barış ve kardeşlik yılı olur" dedi.

Hıdır Demiroğlu 1981 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kavaklı (Şivişk) köyünde dünyaya geldi. Lise mezunu olan Demiroğlu evli ve 5 çocuk babasıdır. Haber: Hacı Geyik

 

Bu haber toplam 4386 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim