• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yerel seçim mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yerel seçim mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçim sürecinde diğer vakitlere göre biraz daha sertleşen rekabeti ülkeyi karıştırmak için kullanmak isteyenler de olacaktır.

"31 Mart’ta da sandığa gölge düşürülmesine hep beraber izin vermeyeceğiz"

Türkiye’nin 31 Mart’ta yeni bir seçime hazırlandığını ifade eden Erdoğan, valilere seslendi. Erdoğan, ”Sizler devletin ve onun başı konumundaki Cumhurbaşkanının illerimizdeki en üst düzey temsilcisi durumundasınız.

Bu sıfatla sizlerden ülkenin ve milletin geleceğini ilgilendiren her husus gibi, önümüzdeki seçim sürecinde de üstün gayret bekliyorum. Milli iradenin ülke yönetimine yansımasının vasıtası seçimlerin, sağlıklı bir şekilde, huzur ve güven içinde yapılması şarttır.

Her seçim dönemi gibi 31 Mart’ta da milletten alamadıkları desteğin acısını kargaşa ve kaos çıkartarak gizlemek isteyenler olabilecektir. Seçim sürecinde diğer vakitlere göre biraz daha sertleşen rekabeti ülkeyi karıştırmak için kullanmak isteyenler de olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart’ta da sandığa gölge düşürülmesine hep beraber izin vermeyeceğiz.

Bunu da adayların çalışmalarını hukuki sınırlar içinde rahatça yapabilmelerine yardımcı olarak, her vatandaşımızın seçim günü gönül rahatlığıyla oyunu kullanabilmesini sağlayarak, sandıklardaki oy sayımının güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini temin ederek, sonuçları ilanının ve sonrasındaki işlemlerin sağlıklı olarak işlediğinden emin olarak, velhasıl sürecin baştan sona sorunsuz, sıkıntısız emin bir şekilde yürümesini gözeterek öncelikle sizler yapacaksınız.

Adalet teşkilatımız, seçim kurullarımız, emniyet teşkilatımız ve diğer destek birimlerimiz kendi sorumluluk alanlarındaki işleri ifa ederken, sizler de koordinasyonu sağlayacaksınız.

Her ihtimali göz önüne alan ve alternatif çözüm yollarını anında devreye sokacak bir yaklaşımla inşallah bu seçimleri de suhuletle tam bir demokratik olgunluk içerisinde neticelendireceğimize ben inanıyorum. Şimdiden sizlere emekleriniz ve çabalarınız için teşekkür ediyorum.

İçişleri Bakanımızı bu güzel ve içerikli buluşma için tebrik ediyorum. Toplantınızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Görev yerlerinize döndüğünüzde oralardaki tüm vatandaşlarıma selamlarımı, muhabbetlerimi iletmenizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim