• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Cumhurbaşkanlığı Seçimi
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Hakkari Belediye Başkanlığına bağlı Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi’nde ildeki basın mensupları ile bir araya gelen HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP ilçe eş Başkanı Halit Soydan ve parti yöneticisi Perihan Kahraman yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle açıklamalarda bulundular.

Burada konuşa (HDP) İl Eş Başkanı Rahmi Temel, İl genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak partilerinin yürüttüğü seçim çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla basın mensupları ile bir araya geldiklerini söyledi.

Bilindiği gibi gerçekten Türkiye’de bir ilk yaşandığını söyleyen Temel, Cumhurbaşkanı ilk defa halk tarafından seçileceğini belirtti. Temel,” Bu seçimi demokrasi açısından olumlu ve anlamlı buluyoruz. İlimizde de 10 Ağustos’ta yapılacak seçimleri için seçim çalışması programı çıkarttık. Bütün mahallelerde mahalle meclisleri ve merkeze bağlı köylerde çalışmalarımız devam ediyor.

Köyler 5 ayrı bölgeye ayrıldı. Komisyonlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Seçim hazırlıklarımız devam ediyor. Son günlerde birçok söylem ile karşı karşıyayız. Bizde şaşkınlıkla karşılıyoruz bu gerçekliği olmayan söylemlerdir. Halkımıza çağrımız şudur bir oyun bizler açısından büyük önem taşıdığını bilmeniz gerekiyor. Bütün halkımızın bir sorun ve sıkıntı yaşamayacağını bilerek seçim günü sandık başına gitmesini istiyoruz” dedi

 Hakkari halkının yurtseverlik misyonuna sahip çıkarak asli görevi olan seçime katılıp sandık başına gideceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Kimse bu söylemlere itibar etmesin. Biz ilçelerimizde, köylerimizde ve il merkezinde seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu seçimlerde önemli bir sonuç alacağız.

“BU SEÇİM HAKKARİ İÇİN TARİHİ BİR ÖNEME SAHİPTİR”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Hakkari için tarihi bir öneme sahip olduğunu ifade eden Temel,” Cumhurbaşkanlığı seçimi Hakkari açısından tarihi bir öneme sahiptir. Çünkü ilimizin milletvekili ve aynı zamanda HDP’nin Eş Genel Başkanı olan Sayın Selahattin Demirtaş Hakkari’den Cumhurbaşkanlığına, Çankaya’ya adaydır. Bu şerefi de bu il taşımaktadır. Onun onurunu da yaşıyor. Halkımız bu gururun karşılığını da buradan çıkaracak oylar ile hem Türkiye’ye hem dünyaya duyuracaktır.

Bütün seçmenlerin muhtarlıklardan seçmen kâğıtlarını almasını isteyen Temel, seçmenlerin 10 Ağustos’ta yapılacak birinci tur seçimleri ve ikinci tura kalması halinde 17 Ağustos’ta yapılacak seçimlerde aynı seçmen kağıtlarının geçerli olacağını dolayısı ile seçmenlerin seçmen kağıtlarını muhafaza etmesini istedi”.. Haber: Serkan Kaya (İHA)

01.20140804193826.jpg

Bu haber toplam 4577 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim