• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Dağ bisikleti etkinliği

Dağ bisikleti etkinliği
Hakkari Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği Dağ Bisikleti etkinliği gerçekleştirildi.

Hakkari Üniversitesi ile Hakkari Gençlik Spor İl Müdürlüğünün Organizasyonu ile yörede ilk defa bir Dağ Bisikleti etkinliği yapıldı. Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önünde toplanan 15 sporcu il merkezinden başlayarak Hakkari’ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bay Köyüne doğru pedal çevirdi.

 

Zaman zaman yokuşlarda zor anlar yaşayan sporcular Bay köyüne vardı. Bay köyünde bulunan Süleyman Demirel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu önünde mola veren sporcular okulun bahçesinde bulunan öğrenciler ile kısa süreli bir sohbet ettikten sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektiler. Bay Kalesi civarında çay molası verip ardından geldikleri istikamette tekrar pedal çevirerek merkezde etkinliklerini tamamladılar.

 

KOMŞU ÜLKELERDEN SPORCULAR GELECEK

Organizasyonu düzenleyen Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım Hakkari’nin doğa şartlarının bu tür sportif faaliyetler için çok uygun olduğunu belirterek Hakkari’nin çok iyi bir sporcu potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

 

Yıldırım,”Hakkari ve yöresinin sahip olduğu doğal güzellikleri yerinde görerek, bisikletin getirdiği coşku ile Berçelan yaylasının yeşilini ve Cilo dağlarının buzullarını birlikte kucaklayıp bu eşsiz parkurlarda pedal çevirmek. Yöremizin kültürel ve doğal çeşitliliğinin yüreklerimizde yaşamasını sağlayarak bölgede doğa sporları ve bisiklet sevgisini geliştirmek için sürekli faaliyetler yaptıklarını ve bu sayede sportif faaliyetleri yöremizde artırarak Türkiye’nin dört bir yanından ve komşu ülkelerden sporcuların gelip yöremizle tanışmasını sağlamak için çalışmalarda bulunacağız” dedi.

 

GELENEKSEL HALE GETİRİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise, Hakkari sosyal etkinliğin az bulunduğunu ifade ederek Hakkari Üniversitesi ile ortaklaşa bir Dağ Bisikleti etkinliği düzenlediklerini belirtti. Güldal,” İlk olarak 15 sporcuyla başladığımız bu etkinliği daha sonraki yıllarda geliştirilip geleneksel hale getirilmesini amaçlıyoruz. Hakkari’de bulunan gençlerimizi teşvik etmek ve bu alanda sporcu yetiştirmek hem ilimizi hem de ülkemizi temsil edecek milli düzeyde sporcular yetiştirmek bizim en önemli hedefimizdir” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

bisiklet-1.20121019130259.jpg

bisiklet-2.jpg

bisiklet-3.jpg

Bu haber toplam 4554 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim