• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Davutoğlu: Çatışma ve şiddeti hiçbir zaman savunmadık

Davutoğlu: Çatışma ve şiddeti hiçbir zaman savunmadık
Başbakan Davutoğlu, “Şimdi diyorlar ki ‘çatışmasızlığa dönelim’, evet dönelim. Hiçbir zaman çatışmayı savunmadık biz. Hiçbir zaman şiddeti savunmadık” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde konuştu.IŞİD saldırısında yaşamını yitiren Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin Kilis’teki karakolunu ziyareti sonrası Urfa’ya giden Davutoğlu, yaşamını yitiren polisler Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak’ın görev yaptığı Ceylanpınar Karakolu’nu ziyaret etti, ardından belediye başkanlığı binası balkonundan bir konuşma yaptı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Buradan ilan ediyorum, 23 Temmuz’da Yalçın yiğidimizi öldüren DAEŞ terör örgütü veya herhangi bir başka örgüt, Suriye’den ülkemize bir tehdit teşkil ederse aynen 23 Temmuz gecesi gibi tepelerine biner, cezalarını veririz. Nasıl DAEŞ’in haddini bildirdiysek, onların da haddini Kandil’de bildirdik, her yerde de bildireceğiz.

Demirtaş’ın Brüksel ziyareti

“Brüksel’e, Avrupa Birliğinden ya da diğer ülkelerden yardım istemeye gidiyorlar. Oralarda konuşuyorlar. Neden biliyor musunuz? Çünkü Ceylanpınar’ın yüzüne bakmaya onlarda yüz yok. Biz buradayız. Allah şahit olsun ki kıyamete kadar buradayız.

“Biz çözüm süreci derken eski acılar unutulsun, bu yavrularımız Doğu-Batı diye ayrılmasın, annelerin yüreğine ateş düşmesin dedik. Ama onlar diyorlar ki şehit polislerin annelerinin yüreğine ateş düşsün, onlar diyorlar ki askerlerin yüreğine ateş düşsün, kendilerine itaat etmeyen Kürtlerin yüreğine ateş düşsün. Biz ise bütün annelerin yüreğini kendi yüreğimiz biliriz. Biz o emaneti omuzumuz da biz o emaneti yüreğimiz de taşıyoruz. Allah son nefese kadar bu emaneti taşımayı bize nasip etsin

Çatışmasızlık çağrısı

“Şimdi diyorlar ki ‘çatışmasızlığa dönelim’, evet dönelim. Hiçbir zaman çatışmayı savunmadık biz. Hiçbir zaman şiddeti savunmadık.Ama çatışmasızlıktan kasıtları, yine başka bir gece ilerde polislerimizi katledecekler de biz sessiz kalacağız diye düşünüyorlarsa, eğer çatışmasızlıktan kastettikleri, şehirlerimizin etrafında işkence yaptıkları mahkeme veya şeyler kurmak, oralarda vatandaşlarımızdan haraç almayı kastediyorlarsa, buradan sesleniyorum, bir daha kamu düzenini bozan kim olursa olsun, ne niyetle olursa olsun mutlak suretle cezalandırılacaktır.

“Eğer çatışmasızlıktan kastettikleri, kendilerine uymadığı, kendilerine seçimde yenilgi tattırdığı için Menderes gibi kardeşlerimize suikast yapmaksa, buna izin vermeyeceğiz. Aramıza fitne sokamayacaklar.

“Devlete uzanan, millete uzanan eller kırılsın. Gidiyorlar Brüksel’den yardım istemeye gidiyor, oralarda konuşuyorlar. Çünkü Ceylanpınar’ın yüzüne bakmaya yüzleri yok. Allah şahit olsun ki kıyamete kadar buradayız. Kamu düzenini bozan mutlak suretle cezalandırılacaktır. Bir daha kamu düzenini ozan kim olursa olsun, mutlak suretle cezalandırılacaktır. “ basından

Bu haber toplam 2605 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim