• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

DBP Özgür Kadın Kongresin’den Özgecan açıklaması

DBP Özgür Kadın Kongresin’den Özgecan açıklaması
Demokratik Bölgeler Partisi Hakkari İl Örgütüne bağlı Özgür Kadın Kongresi Mersin’de hunharca kastedilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan için basın açıklaması yaptı.

Hakkari Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünden yapılan açıklamaya HDP İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, DBP Hakkari İl Örgütüne bağlı Özgür Kadın Kongresi üyeleri ile çok sayıda partili kadın katıldı.

Burada açıklamayı okuyan Özgür Kadın Kongresi üyesi Mehtap Daştandemirel,  Kadına yönelik şiddet her geçen gün daha da şiddetlenerek arttığını ifade etti. Daştandemirel,” Her gün ülkede bıçaklarla silahlarla tecavüzle şiddetin dozajı artarak kadınlar katledilmektedir.

Maalesef ki bu katliamlar her gün olmasına rağmen erkek egemen zihniyeti bu olayları meşrulaştırıp sistematik ölümlerin önünü açmaktadır. Devletin bu temel ideolojisini de erkek egemen zihniyete dayandığı için erkek yaptırımlar uygulanmakta. Hatta devletin sözde güvenlik kuvvetleri karakollarda yada dışarıda her türlü şiddete karşı seslerini yükselten kadınlara devletin şiddeti en ağır biçimde uygulanmaktadır.

"KADIN ERKEK EGEMENLİĞİ"

Devletin buna yönelik ciddi bir çalışma yapması gerekirken ne yazık ki AK Parti'nin o dönemin başbakanı Erdoğan kadını erkek egemen zihniyetine göre şekillendirme çabasına girip kadının ne kadar çocuk doğuracağını, kürtaj hakkını kadının elinden aldığını, kadının nasıl giyinmesi gerektiğini çok açık bir şekilde ifade etmesi kadın yaşamı üzerindeki tahakkümünü meşrulaştırmaya yönelik bir yaklaşımdır.

"BAŞBAKANI'IN KONUŞMASI BÜYÜK ÇELİŞKİDİR"

Partisinde bile karar mercilerin erkek olduğunu bu kararların hayata geçirmede de kadınların hamal varibir biçimde çalıştıkları ortadayken, Başbakan Davutoğlu'nun çıkıp kadına yönelik şiddete karşı mücadele edelim demesi çok büyük bir çelişkidir.

Çünkü devlet sensin iktidar sensin bu katliamların önüne geçecek olanda sensin çözüm ortada gerekeni yap diyoruz. Ayşenur İslam gibi erkekleşen bir kadının soruna erkek zihniyeti ile yaklaştığında ortada bu yüzden çözüm aslında mücadele alanlarda bulunan kadınlardadır.

Bizler örgütlük ağlarını genişleterek bin yıllardır uygulanan haksızlıklara karşı şiddet tırmanıştadır. Taciz tecavüz çocuk yaşta evlilikler ve beraberinde cinayet her geçen gün artmaktadır. Bu gidişata dur diyecek tek güç kadınlardır. Çözüm zihniyeti devrimdir. Özgecan Arslan bu ülkede vahşide katledilen kadınlardan biri ve maalesef Özgecan için sokaklara çıkıp olayı protesto ettikleri saatlerde yine kadın katliam haberleri medyada yer aldı.

"ÖZGECAN ŞAHSINDA KATLEDİLEN LEYLA'LAR"

Bu ülkede her gün katlediliyoruz zaman her gün sokaklara çıkalım ki katliamların önüne geçebilelim. Özgecan şahsında katledilen Leyla’lar, Ayşeler gül dünyalar ve bütün katliamların hesabını soralım. Bizi hapsettikleri dört duvar arasında çıkalım. Biz kadınlar doğa gibi üreticiyiz yaşamı veredeniz erkek egemen zihniyetine bize dayattığı bizi kendisine göre şekillendirdiği yaşam biçimini kabul etmeyelim.

Ve diyoruz ki biz kadınlar her türlü şiddete karşı birlikte mücadele alanlarımızı genişletelim, ve hep beraber tacize, tecavüze fuhuşsa çocuk gelinlere dur diyelim’’ dedi. Hakkarihabertv.com

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4132 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim