• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

DBP ve İl Genel Meclisinden ortak basın açıklaması

DBP ve İl Genel Meclisinden ortak basın açıklaması
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Örgütü ve İl Genel Meclisi ortak bir basın açıklaması düzenleyerek, HDP’ye yapılan baskın ve göz altılara tepki gösterdi.

DBP İl binasında düzenlenen basın açıklamasına İl Genel Meslis Eş Başkanları, DBP il eşbaşkanları ile meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DBP İl eşbaşkanı Hüseyin Armut, 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP hükümeti ve saray sandıktan çıkan halk iradesini tanımamış kendi iktidarı uğruna ülkemizi yeni bir çatışma ve savaş ortamında sürüklemiştir dedi.

Armut,” Başlayan bu çatışma süreciyle birlikte başta partilerimiz baskı ve sindirme konseptini devreye sokmuştur. Bu baskı ve sindirme konsepti çerçevesinde siyasi soykırım operasyonları yapılmış bir çok belediye eşbaşkanlarımıza ve parti yöneticilerimiz soruşturmalara tabi tutularak bir çok arkadaşımıza hukuken açıklanamayan ağır cezalar verilmiştir. Parti ve sivil toplum örgütlerinin en demokratik hakları olan miting, gösteri, yürüyüş ve propaganda hakları çok basit gerekçelerle engellenmiş ve yapılan etkinlikler en ağır biçimde bastırılmıştır” dedi.  

“TUTUKLAMA VE BASKINLARI KABUL ETMİYORUZ”

Polis tarafından iki gün önce yapılmak istenen basın açıklamasına ve aynı gün içinde HDP binasına yapılan baskınlara da değinen Armut, şunları söyledi: Bilindiği gibi ilimizde iki gün önce barış sürecine tekrardan dönülmesi amacıyla yapılması planlanan basın açıklamasına daha kitle parti binasından çıkmadan ve uyarı dahi yapılmadana ağır bir şekilde müdahale edilmiş ve keyfi bir uygulama ile HDP parti binası basılarak arama yapılmıştır. Aynı nedenle aralarında HDP il eşbaşaknı ve DBP merkez ilçe eşbaşkanımızında içinde yer aldığı bir çok arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Baskın ve sindirme konseptinin bir parçası olan bu politikalara karşı siyasi ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ve bu uygulamaları kabul etmeyeceğimizi bildiriyoruz” diye konuştu.

“YÜKSEKOVA’DAKİ HALKIMIZDAN HABER ALAMIYORUZ”

Yüksekova’da bir aya yakındır devam eden sokağa çıkma yasaklarına ilişkinde açıklamalarda bulunan Armut, hala devam eden sokağa çıkma yasakları sonucunda yüz binlerce insanın mağdur olduğunu belirterek,  savaş ve çatışma sürecinin sonlandırılması için derhal barış ve müzakere sürecine geri dönülmesi çağrısında bulunduklarını” söyledi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3006 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim