• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

DBP’den yeni bir referandum açıklaması

DBP’den yeni bir referandum açıklaması
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), dün yapılan referandum açıklamasından sonra bugün ikinci bir açıklama yaptı.

DBP Merkez Yürütme Kurulu’ndan yapılan açıklamanın başında, “9 Eylül 2017'de Amed’de gerçekleştirdiğimiz Parti Meclisimizin sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ancak yeni bir açıklama yapılması ihtiyacı duyuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“Ortadoğu’nun en kadim halklarından olan Kürtlerin, dört parça Kürdistan’da 21. yüzyılda  artık statüsüz, yaşamayacağını, statüsüz bir  ulus devlet anlayışını kabul etmeyeceğinin bilinmesi gerekir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler Demokratik Bölgeler Partisi olarak salt bir parça Kürdistan’ı esas alarak bir çözüm arayışından ziyade dört parçayı ve dünyanın diğer coğrafyalarında yaşayan Kürtleri de kapsayan Ulusal Birlik çerçevesinde bir çözüm arayışının Kürtlere 21.yüzyılda kazandıracağı inancımızı yineliyoruz. Bu temelde ulusal birlik çalışmalarına mesafeli durmak yerine, ulusal birliğin sağlanması çalışmalarında aktif rol alınması ve hızla ulusal kongrenin toplanması için çaba sahibi olunması gerektiğini belirtiyor, tüm Kürdistani örgütlere çağrımızı tekrarlıyoruz.”

 “Referandum, ulus devletçik ile boğma çabasıdır” denilmişti

Dün DBP Parti Meclisi tarafından Diyarbakır’daki toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “25 Eylül’de Güney Kürdistan'da yapılması planlanan referandumu Kürtlerin özgürlük ve statü talebini küçük bir ulus devletçik ile boğma çabası olarak görüyoruz” denilmişti.

Devamında ise şu ifadelere yer verilmişti:

“Ortadoğu’da sorunların çözümü özellikle yüzyıllardan beri devam eden Kürt sorununu, miladı dolmuş ulus devletler kurarak değil, halkların ortak iradesine dayalı demokratik ulus paradigmasına dayalı çözüm yöntemleriyle ancak mümkün olabilir. Halkların demokratik birlikteliklerine dayalı çözüm yöntemleri, 21. yüzyılda ulus devletlerden daha kazanımcı olacağı inancımızı yeniden vurguluyoruz.

Kürtlerin yüzyıllardır statüsüz yaşamaları coğrafi olarak birbirlerinden yapay sınırlarla ayrıştırılmış durumlarından temel çıkışın ulusal kongrenin toplanması ve bu eksende yürütülen ulusal birlik çalışmalarının önemli olduğu belirlenmiş, ulusal birliğin Ortadoğu krizinde Kürtlere kazandıracağı tek yol haritası olduğu bir kez daha su yüzüne çıkmıştır.”

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim