• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Delil var suçlular yakalanamıyor...

Delil var suçlular yakalanamıyor...
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında askerler tarafından öldürüldükten sonra cesedi mayınla parçalandığı öne sürülen Nezir Tekçi’nin ailesi, davayla ilgili askerlerin gerçeği yansıtan ifadeler vermelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yüksekova ilçesine bağlı Yukarı Ölçek köyünde 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybolan çoban Nezir Tekçi’yi öldürüp cesedini mayın patlatarak parçaladıkları öne sürülen askeri yetkililer hakkındaki davaya ilişkin talimatla ifadeleri alınan askerlerin Tekçi’nin komutanların emriyle öldürüldüğünü açıklaması, Tekçi ailesi tarafından faillerin bulunması adına umut verici olarak yorumlandı.

Olayın yaşandığı günden bu yana davanın takipçisi olduğunu söyleyen Nezir Tekçi’nin babası Halit Tekçi, “Bizim başımıza gelen Allah kimsenin başına getirmesin. Benim oğlum suçsuzdu. Suçu sadece yörede giyilen yerel kıyafetler giymesiydi. Ben hükümeti, hakimleri, savcıları çağırıyorum. Gelip baksınlar emniyette, jandarma, herhangi bir yerde oğlumun ismi varsa ben bu davadan vazgeçerim. 18 yıldır şahitlerim, delillerim var. Niye bunca zaman süresinde bu dava olduğu gibi durdu.

Neden her şey ortadayken suçlular yakalanmıyor? Son zamanlarda olaya tanıklık eden askerler de ifade veriyor. Askerlerin hepsi de olayı doğrular ifadeler veriyor. Özellikle son günlerde 6-7 askerin doğru bir şekilde ifade vermeleri bizi çok mutlu etti. Allah hepsinden razı olsun. Artık her şey açık bir şekilde ortadadır. Ben terörist değilim, benim oğlum da terörist değildi. Biz bu toprakların evladıyız. Bu bayrak da hepimizindir” dedi.

Oğlunun mahkemesinin Hakkari’den Eskişehir’e alınmasının manidar olduğunu ifade eden baba Tekçi, “Bizim davamız neden Hakkari’den Eskişehir’e alındı? Aynı dil, aynı hakimler, aynı savcılar, aynı kağıtlar, aynı kalemler, aynı mahkeme Hakkari’de de vardı. Ben Eskişehir’e mahkemeye gitmek için parayı borç edip gidiyorum. Neden bu zulmü yapıyorsunuz? Biz haksız değiliz haklıyız" ifadelerini kullandı.

Oğlunun suçsuz olduğunu ifade eden anne Ayşen Tekçi ise, “Sesimizi duyan ve bu davayı bilen Allah rızası için sessiz kalmasın. Oğlum çobanlık yapıyordu ve suçsuzdu. Bu kadar delil varken neden suçlular yakalanmıyor? Oğlumun suçluları bulunsun. Bunca yıldır acı çekiyorum, bana oğlumun kemiklerini çıkartın. Benim de içim biraz rahatlasın" diye konuştu. Haber: Sayım Harmancı (İHA)


 

Bu haber toplam 3013 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim