• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Dem Parti'den açıklama

Dem Parti'den açıklama
Hakkari Dem Partisi yazılı bir açıklama yaparak, İki dönemdir Kürt halkının iradesi kayyum adı altında gasp edildiğini söyledi.

Hakkari Dem Partisi açıklamasında,” Girdiğimiz 31 mart yerel seçimlerinde AKP halkın iradesine ipotek koymak için farklı yol ve yöntemlerle aynı sonuca ulaşmayı amaçlıyordu. Bunun için Kürdistanın 60 tan fazla İl ve İlçelerinde taşımalı seçmen ile halkın iradesine el koymayı hedefledi. Tüm bunlara rağmen partimiz 3 büyükşehir,

7 il ve 68 ilçede seçimi kazanmıştır. İki dönemdir Halkın iradesine kayyum atanıp ,belediyeler kayyum ile yönetilmesine rağmen halk iradesini ortaya koyarak belediyeleri kayyumdan geri aldı. Kayyumlarla halkın iradesini yıldırmaya çalışan iktidar bunu başaramayınca bu sefer seçimden sonra her türlü  hukuk dışı uygulamalar ile sonuç almaya çalıştı.

 En son Vanda iktidar keyfi hukuk gerekçeleriyle mazbatayı Abdullah Zeydandan alıp akp adayına vermeye çalışmaktadır. İktidar Dem partinin Vandaki tarihi sonucunu hazmedemeyip kirli politikalarını hayata geçirmeyi amaçlamaktadır.Sadece Van ile sınırlı kalmayıp Hilvan seçimlerini iptal etmesi ve Dem partinin kazandığı yerlerin hepsine itiraz etmesi akıllara yüz yıldır devam eden Kürt soykırım politikasını getirmektedir.

Halkımız halk iradesi gaspına karşılık başta Vanda olmak üzere her yerde en demokratik hakları olan gösteri ve protesto hakkını kullanmaktadır. Halkımız kendisi olanı geri almak için de sonuna kadar da direnişini sürdürecektir. Söz konusu halkın iradesine el koyma girişimi Hakkari ve Yüksekova ilçelerinde de ciddi tepkilere neden olmuştur.

Hakkari merkezde halkımız iftardan sonra çarşı merkezde yürüyüşe geçmiştir , bu yürüyüş esnasında  polisin sert tepkisi karşısında kontrolden çıkan olaylar esnasında yaşanan durumlar tüm Hakkari halkını üzmüştür. Bu kontrolsüzlük esnasında halkımıza karşı çekilen silahları şiddetle ret ediyoruz. Ve hiçbir zamanda kabul etmiyoruz. 

Bizler her zaman toplumsal barışı ve sağduyuyu esas alan bir halk ve partiyiz.  Colemerg halkını colemergi yapan toplumsal değerlerine önem verip saygı duymasıdır. Bugün yaşananlar halkın iradesine karşı gelişen halk tepkisidir. Parti  olarak  hiç kimsye ,hiçbir aileye ve hiçbir aşirete farklı bir yaklaşımımız olamaz.

Partimiz adına hiç kimsenin toplumsal hassasiyetler üzerine politika yapmasını kabul etmiyoruz. Hiç kimse demokratik eylemleri  kendi bireysel sorunları ile ilişkilendirip bunu farklı yerlere götürmesin. Dem parti halkın birliğini esas alır. Aşiretleri birbirine karşı getiren, aileleri kızıştıran hiçbir yaklaşımı kabul etmiyoruz.

  Bizler akp nin yaptığı kirli siyasete karşı mücadele ediyoruz  .Bu zihniyetin bekçiliğini yapan polislerin 12 yaşındaki çocuklara orantısızız  güç kullanması  bu zihniyetin Kürtlere yaklaşımını göstermektedir. Bu görüntüleri çeken Basın mensuplarına karşı tehditleri de kabul etmediğimizi  ve her zaman özgür basın emekçilerinin  yanında olacağız.

 Ayrıştıran değil birleştiren, çatıştıran değil barıştan yana olduk ve hep böyle yapacağız" denildi.

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim