Dem Parti'den tepki ve başsağlığı
Kaynak:Hakkarihabertv.com
Hakkari’nin Depin mevkiinde dün meydana gelen ve bir aracın yaklaşık 200 metre yükseklikten Zap suyuna uçması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise yaralandığı trafik kazasıyla ilgili DEM Parti Hakkari İl Örgütü yazılı bir açıklama yaptı. Parti, yaşanan olayın “sıradan bir kaza değil, yıllardır süren ihmal ve denetimsizliğin sonucu” olduğunu belirtti.
Açıklamada, Depin–Sere Solan güzergâhının yıllardır bilinen risklerine rağmen gerekli yol güvenliği önlemlerinin alınmadığı, bariyerlerin güçlendirilmediği ve düşen kayalara karşı teknik tedbirlerin uygulanmadığı vurgulandı. Bu durumun kabul edilemez bir ihmal zinciri olduğu ifade edildi.
DEM Parti, bölgede uzun süredir yapılan çalışmaların “göz boyamadan ibaret olduğu” görüşünü dile getirerek, kazanın altyapı eksikliklerinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti. Açıklamada, “Dün Zap’a düşen bu araç sadece bir kaza değil; göz göre göre gelen tedbirsizlikler zinciridir.” ifadelerine yer verildi.
Parti, Türkiye’nin birçok bölgesinde yol çalışmalarının tamamlanmasına rağmen Hakkari il sınırları içindeki güzergâhların hâlâ çözüm beklediğine dikkat çekerek, sorumluların tespit edilerek hukuki ve idari sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Açıklama, hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralı vatandaşlara ise acil şifalar dilenerek son buldu. DEM Parti, olayın takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdu.