• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

DEM Parti'nin Diyarbakır eş başkan adayı belli oldu

DEM Parti'nin Diyarbakır eş başkan adayı belli oldu
Diyarbakır’da büyükşehir belediyesi eş başkan adaylarını belirlemek için yapılan ön seçimde kadın aday belli oldu.

Diyarbakır'ın tüm ilçelerinde DEM Partili binlerce delege oy vermek için sandık başına gitti. Delegeler, birçok ilçede sadece Büyükşehir için değil, ikinci tura kalan belediye eş başkan aday adayları için de oy kullanıyor.

Diyarbakır’ın 14 ilçesinin belediyelerinin eş başkan adayları belirlenirken Büyükşehir için delegeler ikinci kez sandığa gidecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı için 11’i erkek 5’i kadın 16 aday  DEM Parti’ye başvurmuştu. 

İlk turda yüzde 51 çoğunluk sağlanamadığı için en çok oy alan adaylar ikinci tura kaldı. 

Edinilen bilgilere göre dün kadın adaylar için yapılan ikinci tur ön seçimde Serra Bucak oyların yüzde 55’ini alarak eş başkanlık için aday adaylığı kesinleşmiş oldu.

Serra Bucak seçildi

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için düzenlenen eğilim yoklamasının ikinci turu da sona erdi. Toplam 17 ilçede oylar kullanıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın eş başkan adayları da kıyasıya yarıştı. İlk turda fark atan Sera Bucak Küçük, ikinci turda da oylarını yükseltmeyi başardı. Sera Bucak 4 bin 875 oy alarak en yakın aday Gülşen Özer'e bin 724 oy fark attı. Oyların yüzde 54.8'ini alan kadın aday adayı, yüzde 50+1'i geçerek aday olmaya hak kazandı.

Yarın seçim yarışı  Diyarbakır Büyük Belediye Başkanlığı için ikinci tura kalan Garip Kandemir ile Doğan Hatun arasında geçecek.

Erkeklerde Garip Kandemir farkı

Erkek adayların oy yarışında da kıyasıya bir mücadele verildi. Resmi olmayan sonuçlara göre Garip Kandemir 2 bin 718 oy alarak ilk tur seçimlerindeki gibi galip geldi. DEM Parti tabanının büyük ilgi gösterdiği Kandemir ikinci tur oylaması için tekrar mücadele edecek. Adaylardan STK tecrübesi ile öne çıkan Doğan Hatun da oylarını yükselterek bin 973 oyla ikinci oldu. Yeni ön seçimde Kandemir ile Hatun yarışacak. Eğilim yoklamasından 3. çıkan Cabbar Leygara ve 4. sırada yarışı bitiren Numetullah Erdoğmuş bu turda oylamaya katılamayacak.

3 ilçe adaylarını komisyon belirleyecek

Rûdaw’ın DEM Partili yetkililerden edindiği bilgiye göre; Diyarbakır’da 14 ilçede eş başkan aday adayları kesinleşirken, Çüngüş (Sankuş), Çermik ve  Piran (Dicle) ilçelerinin belediye eş başkanları seçim komisyonu tarafından belirlenecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanlığı için aday olan Ayşe Serra Bucak kimdir?

Ayşe Serra Bucak, aslen Siverekli olup 1976 Diyarbakır doğdu. 1995 yılında İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2006 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaptı.2014-2016 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı.

2016-2022 yıllarında çocuk ve kadın alanlarında Sosyal Çalışmacı olarak çalışmalar yürüttü.  ÇocukÇa Derneği ve ZimZim kreş kurucularından olan Bucak, Yeşil Sol Parti Diyarbakır il yönetimi içerisinde yer alıyor.

Öte yandan Diyarbakır ilçelerinde yapılan ikinci tur seçimlerde en çok oy alan eş başkan aday adayları şöyle:

Yenişehir: Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün

Bismil: Mizgin Ekinci ve Güven Tanrıkulu

Sur: Fatma Önkol ve Adnan Orhan

Ergani: Şiyar Güldiken ve Birsen Azak Bayar

Silvan: Kadri Esen ve Sevim Biçici

Hani: Hamdullah Demir ve Vesile Narin

Hazro: Hasibe Yazdık ve Erhan Güven

Kocaköy: Mehmet Şık ve Evin Ay

Kulp: Fatma Ay ve Murat İpek

Lice: Dilek Diyar Özer ve Fırat Demir

Eğil: Bahar Karakaş Uluğ ve Zülküf Polat

Bu haber toplam 1502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim