• BIST 10082.77
  • Altın 2438.191
  • Dolar 32.4757
  • Euro 34.7263
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Demedi demeyin

Demedi demeyin
Artık hepimiz deprem gerçeğiyle yaşamayı bilmeliyiz. Türkiye çok deprem gördü ve yaşadı ama Van depremi bizi derinden etkiledi ve uyandırdı.

Artık hepimiz deprem gerçeğiyle yaşamayı bilmeliyiz. Türkiye çok deprem gördü ve yaşadı ama Van depremi bizi derinden etkiledi ve uyandırdı. İnanıyorum ki tüm kentlerde insanlar deprem korkusuyla yastığa başını rahat koyamıyor. Peki Hakkari'de deprem olursa ne olur? 7 yıl önce 5.5 ile sarsıldık kıyameti yaşadık.

Peki 7 ve üzeri bir şiddet olursa ne olur? Bence bu gerçeği tartışarak önlem almalıyız. Hakkari'de binlerce insan böyle bir tehlikeye hazırlıklı yaşıyor. Ve Allah korusun ama öyle bir durumda halimiz vahim olur. Peki neden mi? Coğrafi konum olarak herşeye 5-0 mağlup durumdayız. Havalimanımız yok, alternatif bir yolumuz yok. Mevcut ana yolumuzunda çöktüğünü hesaba katarsanız dünya ile bağlantımız sadece havadan sağlanabilir.

Yani Van gibi avantajlarımız asla olmaz. Hakkari Valisi, Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Örgütlerine çağrım şudur : Her an ilimizde 7 ve üzeri şiddetinde bir deprem olacakmış gibi hazırlıklı olalım. Toplanma merkezi, sağlık merkezi oluşturalım. Özellikle muhtarlarla işbirliği içinde mahalle mahalle çadır veya prefabrik yaşam merkezlerini oluşturalım. Van örneği gözler önündedir.

Dünyanın yardımı geldi, trilyonlar toplandı ama insanlar halen "çadır ve battaniye istiyoruz" diye feryad ediyor. Çünkü Van Valiliği iyi bir organize yaparak dağıtım adaletsizliğini gideremedi. Hakkari böyle bir afet ile sarsılırsa kendi yarasını kendi sarmak zorunda kalacaktır. Bize yardım eli geç ulaşır. Lütfen bu yazdıklarımı ciddiye alarak önlem alınsın.

Hakkari'de yapılaşma plansız, çarpık ve depreme dayanıksız konumdadır. Özellikle mevcut okullarımıza hiç güvenmiyorum. Hepsi de çok eski ve depreme dayanıksız inşa edilmişlerdir. Van gerçeği herkesin psikolojisini altüst etmiş durumda. Her artçıda komşu olma özelliğiylede beşik gibi sallanıyoruz. Demedi demeyin ve şimdiden tedbir almak zorundayız. Çünkü deprem ensemizde soğuk bir ölüm nefesi...

Bu haber toplam 3375 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim