• BIST 10056.37
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

Demirkaş'tan KCK operasyonuna tepki

Demirkaş'tan KCK operasyonuna tepki
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarında 130'dan fazla arkadaşlarının gözaltına alındığını belirtti.

Haber: Musa Düzenci- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarında 130'dan fazla arkadaşlarının gözaltına alındığını belirterek, "Hükümetin kafasına koyduğu şey şudur, kendisine biat etmeyen, kendisinin önünde diz çökmeyen tek bir insan istemiyor. Bizim üzerimizde bu kadar faşizan baskı oluşturmanın sebebi budur" dedi.

Sabah saatlerinde beraberindeki milletvekilleri ile birlikte Hakkari'den Yüksekova ilçesine gelen Demirtaş, kalabalık bir grup tarafından Cengiz Topel Caddesi üzerinde alkışlarla karşılandı. Burada kalabalıkla birlikte eski cezaevi kavşağına kadar yürüyen Demirtaş, "Eksi 20 dereceye rağmen bugün ben buradayım ve kendimi ihbar ediyorum, hükümet faşizmini protesto etmek için meydanda bulunan Yüksekova halkını selamlıyorum" diyerek konuşmasına başladı.

Neredeyse her saat bu halkın tüm kurumlarına dönük BDP örgütlerini tasfiye amacıyla operasyonlar yapıldığını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: "Şimdi şu saatte 10 ayrı ilde halen operasyonlar devam ediyor. 130'dan fazla arkadaşımız bugün gözaltına alınmış durumda. Hükümetin kafasına koyduğu şey şudur, kendisine biat etmeyen, kendisinin önünde diz çökmeyen tek bir insan istemiyor. Bizim üzerimizde bu kadar faşizan baskı oluşturmanın sebebi budur. Bunu her şeyden önce Kürt halkı çok iyi biliyor''

Faşizme boyun eğmediklerine ve şu saatten sonrada faşizme karşı sadece direneceklerini ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Direniş dışında yapılacak bir yol yoktur. Karşımızda devlet terörü var. Bu devlet terörüne karşı direnmek bir haktır. Bugün halkımız bulunduğu her yerde bu faşizan uygulamaları protesto etmelidir. Herkes meydanlarda, alanlarda bu faşizme karşı diz çökmediğini, her yerde en güçlü şekilde göstermelidir"

Konuşmasında MİT'e de değinen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halen MİT operasyonları adı altında, Kürt sorununun meşru çözüm yolları hükümetin eliyle engellenmeye çalışılıyor. Başbakan Yardımcısı çıkıp itiraf ediyor ve şöyle diyor, 'Biz MİT ajanlarını sızdırdık ve suç işlettik.' Ne yapmışlar buradan soruyorum, İstanbul'daki halk otobüsündeki Serap'ı siz mi yaktınız? Cizre'de öğrenci yurdunu siz mi yaktınız? Van'da seçim öncesi bankayı siz mi yaktınız? Bütün bu provokatif eylemleri AKP'nin onayı
kontrolünde sizler mi yaptınız? Buradan soruyorum onlara, bütün bu provokatif eylemler bizimle hiç alakası olmamasına rağmen bize mal edilmeye çalışılmıştır.

Şimdi anlaşılıyor ki bütün bu provokasyonlar hükümet eliyle yapılmış, ondan sonra KCK operasyonlarına zemin hazırlanmıştır. Bu tür provokasyonlarla BDP'yi çökertme, BDP'nin kitlesine yönelme hedeflenmiştir. Başbakan yardımcısı bunu televizyonda açık açık itiraf etmiştir.

Biz demokratik protesto hakkımızı kullandığımız zamanlarda provokasyon yapanlar
bunlardır işte. Camı çerçeveyi indirenler, demek ki bunların adamlarıdır. Bu çok iyi anlaşılıyor, ama asla asla bu provokasyonlar bizi sokağa çıkmaktan alıkoyamaz. Meydanlar halkın özgür iradesidir." Yapılan basın açıklamasından sonra kalabalık Selahattin Demirtaş'ı Van'a alkışlarla uğurladı.

Bu haber toplam 2959 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim